Reizen naar Griekenland - een waaier aan mogelijkheden

Kaartje Griekenland

Reizen naar Griekenland, een banket voor de zintuigen, een plaats van mystieke schoonheid en schittering, adembenemende vertoningen van licht en kleur. Een virtueel museum van mediterrane beschaving is dit lyrische land van dromers, filosofen, geliefden en legendes; een ingewikkeld mozaïek van unieke cultuur en overvloedig erfgoed...

Reizen naar Griekenland - Acropolis
Reizen naar Griekenland - Hydra

Op reis naar Griekenland: info bestemming

1 / 14
Baai van Nafplion Peloponessos
Baai van Nafplion Peloponessos
2 / 14
Eiland Spetses
Eiland Spetses
3 / 14
Acropolis Athene
Acropolis Athene
4 / 14
Meteoren Centraal Griekenland
Meteoren Centraal Griekenland
5 / 14
Eiland Santorini
Eiland Santorini
6 / 14
Eiland Kefalonie
Eiland Kefalonie
7 / 14
Eiland Lefkada
Eiland Lefkada
8 / 14
Olympia op Peloponessos
Olympia op Peloponessos
9 / 14
Kanaal van Korinthe
Kanaal van Korinthe
10 / 14
Peloponesos de Mani
Peloponesos de Mani
11 / 14
Peloponessos westkust
Peloponessos westkust
12 / 14
Kreta
Kreta
13 / 14
Kreta
Kreta
14 / 14
Eiland Hydra
Eiland Hydra

Griekenland is een heerlijke reisbestemming. Het Griekse vasteland ligt op het meest zuidelijke deel van de Balkan. Griekenland grenst in het noorden zowel aan Albanië, Macedonië, Bulgarije als Turkije. In het zuiden, oosten en westen is het land omgeven door de Middellandse Zee. Naast het vasteland, dat bestaat uit de gebieden Centraal-Griekenland, Macedonië, Thessalië, Epirus, Thracië, Attika en Peloponnesos, heeft Griekenland natuurlijk ook een pak grotere en kleinere eilanden. Liefst 70% van het Griekse grondgebied is bergachtig.

Griekenland - Ionische Eilanden
Tempel Aefea op Aegina
Haven van Hydra

Ten westen van het vasteland kan je op reis naar de Ionische Eilanden en tussen het Griekse en Turkse vasteland heb je de Egeïsche Eilanden, waar je kan eilandhoppen in de Cycladen en de Dodekanesos. Ten noordoosten van Attika (Athene) liggen de Sporaden. Aan de meest zuidelijke kan van Griekenland tenslotte kan je op reis naar het grootste eiland Kreta. Uiteraard denken we bij Griekenland meteen aan al die mooie eilanden, omringd door azuurblauw water. Corfu, Kos, Kreta en Rhodos: het zijn perfecte bestemmingen voor een strandvakantie.


Griekenland is weliswaar veel meer dan zon, zee en strand. Te beginnen met de rijke geschiedenis: overal vind je interessante bezienswaardigheden en links naar het verleden en de Oudheid: Athene en de Acropolis, Delphi, Olympia, het paleis van Knossos op Kreta, de kloosters van Meteora...

Rondreis Griekse vasteland - De Meteoren
Olympia
Pilion in Centraal Griekenland

Daarnaast zijn er ook de gezellige en pittoreske dorpjes, de typische Griekse keuken, de talloze schilderachtige baaien en prachtige natuurgebieden (o.a. in het groene noorden), ... Het afwisselende landschap op rondreis door de Peloponnesos, zeker een van onze favorieten.

Wij maakten van Griekenland een speciale bestemming, die we voor altijd (en meer dan andere) in ons hart dragen. Hier begon het allemaal voor ons als reisorganisatie. Heeft u een vraag over reizen naar Griekenland, stel ze ons, en we werken graag uw eigen persoonlijke reis uit.

Zie bij de verschillende regio's van Griekenland voor alle verdere informatie.

Eiland Poros dichtbij de Peloponessos

Extra informatie over een georganiseerde reis naar Griekenland maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

Vraag hier uw uitgewerkte beleefreis naar Griekenland aan...  (duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

De vermelde reizen zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Wij werken niet met vooraf vastgelegde routes en verblijven maar streven naar uw reis op maat. We overleggen eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

 

Individuele rondreis door de Peloponnesos

Peloponessos Areopoli Dimitsana op de Peloponessos

Fly & drive langs betoverende en onontdekte bergdorpen in de Arkadia en naar het geheimzinnig schiereiland van de Mani, waar u torendorpen op rotsen tegenkomt. U ontdekt tijdens deze reis op maat individueel met huurwagen de religieuze en keizerlijke rijkdom van de spookstad Mystrás en snuift de zeebries op in het Byzantijnse bolwerk van het prachtige Monemvassia. Het theater van Epidaurus, het strand van Tolo, de grotten van Pyrgos Dirou zijn slechts enkele van de bezienswaardigheden onderweg. Rust, spectaculair landschappen, schilderachtige bergdorpjes en een onuitwisbare indruk van uw reis naar het vasteland van Griekenland wachten u op. Actie op verschillende plaatsen op de Peloponessos (raften, trekken, riviertrekken). Autoreis met huurwagen gecombineerd met kleinschalige en gezellige verblijven...

Individuele rondreis met huurwagen - De Mani in het zuiden van Peloponessos
Autoreis Peloponnesos - Mystras
Individuele uitgewerkte rondreis op maat - Trekking Lousios
Individuele uitgewerkte rondreis op maat - Riviertrekking Neda

 
 
   
 
 

De Peloponnesos gecombineerd met de Ionische eilanden

Het echte Griekenland - Maagdelijke dorpjes in de Peloponnesos Eiland Kefalonie

Deze individuele route met huurwagen loopt langs ongekende schatten aan hemels natuurschoon en maagdelijke dorpjes waar de tijd voor eeuwig is stil blijven staan. Maak tijdens uw fly and drive kennis met het binnenland van de Peloponnesos, met diepgroene ravijnen en glinsterende meren, met traditie, met dorpjes die tegen de bergen gekleefd hangen en stranden onder pijnboombossen. Daarna ontdekking van een 3-tal glinsterende eilanden in het eeuwige blauw van de Ionische Zee, met verblijf op een of meer van de eilanden Kefalonië, Lefkas en Itahaca. Wat actie kan ook ingepland worden zowel op de eilanden als op de Peloponessos (hiking, biking, riviertrekken, raften, zeekajakken, windsurfen, ...).

Fly & drive Peloponnesos - raften op de Lousios
Fly & drive Peloponnesos - trekking Neda rivier
Sivota op Lefkas

 
 
   
 
 

Peloponnesos combinatiereis met Centraal-Griekenland en de Meteoren

Reis op de Peloponnesos - Nafplion Delphi - Hellas Meteora

Ontdekkingstocht met huurwagen langs het antieke Hellas. Langs het kanaal van Corinthe naar Akrokorinth, Neméa, Mykene, Epidauros en de gezellige oude Griekse hoofdstad Nafplion. Verder naar Olympia en Delphi met bezoek aan het heiligdom van Apollo met het orakel. Terug naar Athene/Thessaloniki via de Meteoren. Een individuele tocht langs het échte Griekse leven, langs ongerepte en idyllische plaatsjes. Vluchten naar/van Athene en of Thessaloniki.

Reis Centraal Griekenland - Witte Toren in Thessaloniki
Op reis naar Centraal Griekenland - Meteora

 
 
   
 
 

Verlenging in Athene

De Griekse hoofdstad in Plaka met in de achtergrond de Acropolis Athene - Kariatiden op Acropolis Athene - sfeer

Bezoek de Griekse hoofdstad. Overweeg zeker een gegidste wandeling of een gegidste fietstocht (privé of in groep) en proef Mezedes onderweg. Geniet van de sfeer in de hoofdstad 's avonds en ga "Bar hoppen" in het authentieke Griekse nachtleven.

 
 
   
 
 

Eilandhoppen nabij Athene - eilandjes van de Saronische Golf

Eilandhoppen - het eiland Aegina Eilandhoppen - het eiland Hydra Eilandhoppen - het eiland Spetses

De Saronische eilanden Aegina, Hydra, Poros en Spetses, ook wel Argo-Saronische eilanden genoemd, vormen een eilandengroep onder Athene. De eilanden liggen ook vlak bij de Peloponessos met historische plaatsen zoals Korinthe en Navplion. De eilanden zijn daarom een ideale vakantiebestemming en prima te combineren met een bezoek aan Athene en/of de Peloponnesos. Door hun ligging zijn de eilanden populair bij Griekse toeristen, je vindt er dan ook een echte Griekse sfeer. Hydra en Spetses zijn autovrij. De eilanden zijn onderling te bereiken met ferry en soms met taxiboten. Poros leunt dicht aan bij de Peloponnesos en is enkel door een nauwe zee-engte ermee gescheiden. Vanuit Poros kan een dagtocht overwogen worden naar Epidauros en Mycene.

 
 
   
 
 

Eilandenreis naar Kefalonië, Lefkas, Ithaca

Eiland - Kefalonie Eiland - Lefkas Eiland - Ithaca

Rondreis op 3 toeristisch minder gekende eilanden van de Ionische Zee, waar het genieten is van vakantie: rondtoeren, wandelen, terrasjes, zwemmen, het strand, het zwembad, zeekajakken, .... Uitstekende en sportieve keuze ook voor wat actie.

 
 
   
 
 

Eilandhoppen Griekenland - Cycladen eilanden

Eilandhoppen Cycladeneilanden - Santorini

Een ideaal klimaat, oude sites, typische huisjes, pittoreske dorpjes en een ongeëvenaarde Griekse charme zorgen voor de unieke magie van de Cycladen. Voor de reiziger zijn er een pak combinaties mogelijk. We sturen u graag op een fly/ferry-drive langs Mykonos, Paros en Naxos naar het beeldschone en romantische Santorini. Verschillende activiteiten mogelijk op de eilanden: hiking, biking, zeekajakken, (zeil-)boottochten, windsurfen, kitesurfen, paardrijden...

 
 
   
 
 

Reis naar de zuidelijke Cycladen-eilanden

Santorini - Cycladen Amorgos - Cycladen

Alle eilanden van de Cycladen zijn op zich allemaal divers en heel verschillend van elkaar. Op de eilanden kan telkens een auto of scooter gehuurd worden. Maar er is genoeg te doen/zien zonder autohuur. Bezoek eilanden waar niet op verbleven wordt eventueel met een dagtrip. Er zijn vluchten naar/van Myconos en Santorini. Om niet al te veel tijd in de havens te moeten blijven is het dikwijls best naar of van één ervan te vliegen. Combineer eventueel met een verblijf en bezoek aan Athene. De "zuidelijke" eilanden (Paros, Naxos, Santorini, Folegandros, Amorgos) zijn wellicht de bekendste. Verschillende activiteiten mogelijk op de eilanden: hiking, zeekajakken, (zeil-)boottochten, windsurfen, kitesurfen, paardrijden...

Reis naar de zuidelijke Cycladen -kajak
Reis naar de zuidelijke Cycladen -hiking
Reis naar de zuidelijke Cycladen -hiking

 
 
   
 
 

Reis de noordelijke Cycladen-eilanden

Mykonos - Cycladen Tinos - Cycladen

U kan gerust uw bezoek aan de Cycladen spreiden over meerdere vakanties. Enkele "noordelijke" eilanden om uit te kiezen zijn Andros, Tinos, Mykonos en Delos. Combineer eventueel met de gezellige haven van Rafina nabij Athene van waaruit de ferry's naar de Cycladen vertrekken. Activiteiten op de eilanden: hiking, zeekajakken, (zeil)boottochten, windsurfen, kitesurfen, paardrijden...

Reis naar de noordelijke Cycladen -zeekajak
Reis naar de noordelijke Cycladen -zeilen
Reis naar de noordelijke Cycladen - fietsen

 
 
   
 
 

Cycladen van noord tot zuid

Ontdekking van noord naar zuid van de Cycladen.
Voor meer informatie, zie ook onze pagina over eilandhoppen naar de Cycladen.

 
 
   
 
 

Rondreis Kreta

De Samariakloof Chania ligt in het westen

Ontdek het échte Kreta en belééf de warme Kretenzische cultuur. Bezoek een wijnlandgoed, doe mee aan een workshop op het Lassithi plateau, relax op het zuidelijkste puntje van Europa en proef het pure bronwater van het Psiloritis gebergte. Ga op zoek naar de verborgen steegjes in de oude binnenstad van Chania en aanschouw de prachtige Venetiaanse vuurtoren. Geniet van de weidse natuur op de hoogvlakte Askifou met de toppen van de Witte Bergen op de achtergrond. Maak een boottochtje vanuit Chora Sfakion naar het unieke Loutro, waar de tijd heeft stilgestaan en je niet met de auto kunt komen. Ga er lunchen in een taverne in de gezellige baai met kristalhelder water. Rij naar het centrum van het eiland via het meer van Zaros en bezoek Heraklion en Knossos. Vind volledige rust in Axos, idyllisch gelegen bij een kloof aan de voet van het Psiloritis gebergte. Dwars het eiland via de Lassithi vlakte en ga oostwaarts via Iërápetra de augurkenstad naar de havenplaats Sitia en verder naar het palmenstrand Vai, de grootste palmenoase van Europa. Wandel door de "dodenkloof" die aan de Grand Canyon doet denken. Bergen, zee, bijzondere steden, pittoreske bergdorpjes en vriendelijke mensen maken deze reis tot een prikkelende ervaring...

Frangokastello in het zuiden
Meer van Zaros
Met huurwagen door Ida gebergte

 
 
   
 
 

Centraal Griekenland

Kan met vlucht naar/van Thessaloniki/Athene

 
 
   
 
 

Combinatie met het eiland Evia

 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Goed om weten vooraleer u op reis naar Griekenland vertrekt

Snel gecheckt - praktische info

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Griekenland hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig.

Gezondheid/Inentingen: Voor Griekenland gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Tijdverschil: In Griekenland is het één uur later dan in België.

Munt: De munteenheid in Griekenland is de euro.

Onderweg: Brussel - Athene in 3u15min.

Goed om te weten:

Weer en klimaat

Klimaat: Het grootste deel van Griekenland heeft een mediterraan klimaat, met over het algemeen warme, droge zomers en milde, natte winters (regen van november tot maart). Vanaf half mei is het weer meestal stabiel en zomers (met weinig neerslag). Athene kan hartje zomer verstikkend warm zijn. Ook de Peloponnesos, Kreta en de Dodecanese kennen lange hitteperioden in de maanden juni, juli en augustus. Op de eilanden is meestal een aangename wind, die voor de nodige afkoeling zorgt. In het noorden en het binnenland heeft het klimaat continentale trekjes en kan het 's winters koud worden en zelfs sneeuwen.

Reisperiode: Griekenland kan eigenlijk het hele jaar door worden bezocht. Voor een strandvakantie kies je evenwel de zomer. Het kan dan wel heel erg heet zijn. De beste periode voor een actieve vakantie is de periode van mei tot juni. Het weer is dan meestal stabiel en aangenaam. Bovendien tref je dan op veel plaatsen een zee van bloemen aan.

Prettige vakantie in Griekenland

In voorbereiding van uw reis op maat naar Griekenland voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie. Om alvast in de sfeer te komen, kan u deze uitzending op één bekijken. Officieel reisadvies vindt u hier.