Reizen naar Griekenland - een waaier aan mogelijkheden

Kaartje Griekenland

Reizen naar Griekenland, een banket voor de zintuigen, een plaats van mystieke schoonheid en schittering, adembenemende vertoningen van licht en kleur. Een virtueel museum van mediterrane beschaving is dit lyrische land van dromers, filosofen, geliefden en legendes; een ingewikkeld mozaïek van unieke cultuur en overvloedig erfgoed...

Reizen naar Griekenland - Acropolis
 
Reizen naar Griekenland - Hydra
 

Op reis naar Griekenland: info bestemming

1 / 14
Baai van Nafplion Peloponessos
Baai van Nafplion Peloponessos
2 / 14
Eiland Spetses
Eiland Spetses
3 / 14
Acropolis Athene
Acropolis Athene
4 / 14
Meteoren Centraal Griekenland
Meteoren Centraal Griekenland
5 / 14
Eiland Santorini
Eiland Santorini
6 / 14
Eiland Kefalonie
Eiland Kefalonie
7 / 14
Eiland Lefkada
Eiland Lefkada
8 / 14
Olympia op Peloponessos
Olympia op Peloponessos
9 / 14
Kanaal van Korinthe
Kanaal van Korinthe
10 / 14
Peloponesos de Mani
Peloponesos de Mani
11 / 14
Peloponessos westkust
Peloponessos westkust
12 / 14
Kreta
Kreta
13 / 14
Kreta
Kreta
14 / 14
Eiland Hydra
Eiland Hydra

Griekenland is een heerlijke reisbestemming. Het Griekse vasteland ligt op het meest zuidelijke deel van de Balkan. Griekenland grenst in het noorden zowel aan Albanië, Macedonië, Bulgarije als Turkije. In het zuiden, oosten en westen is het land omgeven door de Middellandse Zee. Naast het vasteland, dat bestaat uit de gebieden Centraal-Griekenland, Macedonië, Thessalië, Epirus, Thracië, Attika en Peloponnesos, heeft Griekenland natuurlijk ook een pak grotere en kleinere eilanden. Liefst 70% van het Griekse grondgebied is bergachtig.

Griekenland - Ionische Eilanden
 
Tempel Aefea op Aegina
 
Haven van Hydra
 

Ten westen van het vasteland kan je op reis naar de Ionische Eilanden en tussen het Griekse en Turkse vasteland heb je de Egeïsche Eilanden, waar je kan eilandhoppen in de Cycladen en de Dodekanesos. Ten noordoosten van Attika (Athene) liggen de Sporaden. Aan de meest zuidelijke kan van Griekenland tenslotte kan je op reis naar het grootste eiland Kreta. Uiteraard denken we bij Griekenland meteen aan al die mooie eilanden, omringd door azuurblauw water. Corfu, Kos, Kreta en Rhodos: het zijn perfecte bestemmingen voor een strandvakantie.

 
 

Griekenland is weliswaar veel meer dan zon, zee en strand. Te beginnen met de rijke geschiedenis: overal vind je interessante bezienswaardigheden en links naar het verleden en de Oudheid: Athene en de Acropolis, Delphi, Olympia, het paleis van Knossos op Kreta, de kloosters van Meteora...

Rondreis Griekse vasteland - De Meteoren
 
Olympia
 
Pilion in Centraal Griekenland
 

Daarnaast zijn er ook de gezellige en pittoreske dorpjes, de typische Griekse keuken, de talloze schilderachtige baaien en prachtige natuurgebieden (o.a. in het groene noorden), ... Het afwisselende landschap op rondreis door de Peloponnesos, zeker een van onze favorieten.

Wij maakten van Griekenland een speciale bestemming, die we voor altijd (en meer dan andere) in ons hart dragen. Hier begon het allemaal voor ons als reisorganisatie. Heeft u een vraag over reizen naar Griekenland, stel ze ons, en we werken graag uw eigen persoonlijke reis uit.

Zie bij de verschillende regio's van Griekenland voor alle verdere informatie.

Eiland Poros dichtbij de Peloponessos
 

Extra informatie over een georganiseerde reis naar Griekenland maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

U wilt iets beleven op vakantie naar Griekenland? Vraag hier uw uitgewerkte reis op maat naar Griekenland aan...
(duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

De vermelde reizen zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Wij werken niet met vooraf vastgelegde routes en verblijven maar streven naar uw reis op maat. We overleggen eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

 

Individuele rondreis door de Peloponnesos

Peloponessos Areopoli  Dimitsana op de Peloponessos 

Fly & drive langs betoverende en onontdekte bergdorpen in de Arkadia en naar het geheimzinnig schiereiland van de Mani, waar u torendorpen op rotsen tegenkomt. U ontdekt tijdens deze reis op maat individueel met huurwagen de religieuze en keizerlijke rijkdom van de spookstad Mystrás en snuift de zeebries op in het Byzantijnse bolwerk van het prachtige Monemvassia. Het theater van Epidaurus, het strand van Tolo, de grotten van Pyrgos Dirou zijn slechts enkele van de bezienswaardigheden onderweg. Rust, spectaculair landschappen, schilderachtige bergdorpjes en een onuitwisbare indruk van uw reis naar het vasteland van Griekenland wachten u op. Actie op verschillende plaatsen op de Peloponessos (raften, trekken, riviertrekken). Autoreis met huurwagen gecombineerd met kleinschalige en gezellige verblijven...

Individuele rondreis met huurwagen - De Mani in het zuiden van Peloponessos
 
Autoreis Peloponnesos - Mystras
 
Individuele uitgewerkte rondreis op maat - Trekking Lousios
 
Individuele uitgewerkte rondreis op maat - Riviertrekking Neda
 
 
 
   
 
 

De Peloponnesos gecombineerd met de Ionische eilanden

Het echte Griekenland - Maagdelijke dorpjes in de Peloponnesos  Eiland Kefalonie 

Deze individuele route met huurwagen loopt langs ongekende schatten aan hemels natuurschoon en maagdelijke dorpjes waar de tijd voor eeuwig is stil blijven staan. Maak tijdens uw fly and drive kennis met het binnenland van de Peloponnesos, met diepgroene ravijnen en glinsterende meren, met traditie, met dorpjes die tegen de bergen gekleefd hangen en stranden onder pijnboombossen. Daarna ontdekking van een 3-tal glinsterende eilanden in het eeuwige blauw van de Ionische Zee, met verblijf op een of meer van de eilanden Kefalonië, Lefkas en Itahaca. Wat actie kan ook ingepland worden zowel op de eilanden als op de Peloponessos (hiking, biking, riviertrekken, raften, zeekajakken, windsurfen, ...).

Fly & drive Peloponnesos - raften op de Lousios
 
Fly & drive Peloponnesos - trekking Neda rivier
 
Sivota op Lefkas
 
 
 
   
 
 

Peloponnesos combinatiereis met Centraal-Griekenland en de Meteoren

Reis op de Peloponnesos - Nafplion  Delphi - Hellas  Meteora 

Ontdekkingstocht met huurwagen langs het antieke Hellas. Langs het kanaal van Corinthe naar Akrokorinth, Neméa, Mykene, Epidauros en de gezellige oude Griekse hoofdstad Nafplion. Verder naar Olympia en Delphi met bezoek aan het heiligdom van Apollo met het orakel. Terug naar Athene/Thessaloniki via de Meteoren. Een individuele tocht langs het échte Griekse leven, langs ongerepte en idyllische plaatsjes. Vluchten naar/van Athene en of Thessaloniki.

Reis Centraal Griekenland - Witte Toren in Thessaloniki
 
Op reis naar Centraal Griekenland - Meteora
 
 
 
   
 
 

Verlenging in Athene

De Griekse hoofdstad in Plaka met in de achtergrond de Acropolis  Athene - Kariatiden op Acropolis  Athene - sfeer 

Bezoek de Griekse hoofdstad. Overweeg zeker een gegidste wandeling of een gegidste fietstocht (privé of in groep) en proef Mezedes onderweg. Geniet van de sfeer in de hoofdstad 's avonds en ga "Bar hoppen" in het authentieke Griekse nachtleven.

 
 
   
 
 

Eilandhoppen nabij Athene - eilandjes van de Saronische Golf

Eilandhoppen - het eiland Aegina  Eilandhoppen - het eiland Hydra  Eilandhoppen - het eiland Spetses 

De Saronische eilanden Aegina, Hydra, Poros en Spetses, ook wel Argo-Saronische eilanden genoemd, vormen een eilandengroep onder Athene. De eilanden liggen ook vlak bij de Peloponessos met historische plaatsen zoals Korinthe en Navplion. De eilanden zijn daarom een ideale vakantiebestemming en prima te combineren met een bezoek aan Athene en/of de Peloponnesos. Door hun ligging zijn de eilanden populair bij Griekse toeristen, je vindt er dan ook een echte Griekse sfeer. Hydra en Spetses zijn autovrij. De eilanden zijn onderling te bereiken met ferry en soms met taxiboten. Poros leunt dicht aan bij de Peloponnesos en is enkel door een nauwe zee-engte ermee gescheiden. Vanuit Poros kan een dagtocht overwogen worden naar Epidauros en Mycene.

 
 
   
 
 

Eilandenreis naar Kefalonië, Lefkas, Ithaca

Eiland - Kefalonie  Eiland - Lefkas  Eiland - Ithaca 

Rondreis op 3 toeristisch minder gekende eilanden van de Ionische Zee, waar het genieten is van vakantie: rondtoeren, wandelen, terrasjes, zwemmen, het strand, het zwembad, zeekajakken, .... Uitstekende en sportieve keuze ook voor wat actie.

 
 
   
 
 

Eilandhoppen Griekenland - Cycladen eilanden

Eilandhoppen Cycladeneilanden - Santorini 

Een ideaal klimaat, oude sites, typische huisjes, pittoreske dorpjes en een ongeëvenaarde Griekse charme zorgen voor de unieke magie van de Cycladen. Voor de reiziger zijn er een pak combinaties mogelijk. We sturen u graag op een fly/ferry-drive langs Mykonos, Paros en Naxos naar het beeldschone en romantische Santorini. Verschillende activiteiten mogelijk op de eilanden: hiking, biking, zeekajakken, (zeil-)boottochten, windsurfen, kitesurfen, paardrijden...

 
 
   
 
 

Reis naar de zuidelijke Cycladen-eilanden

Santorini - Cycladen  Amorgos - Cycladen 

Alle eilanden van de Cycladen zijn op zich allemaal divers en heel verschillend van elkaar. Op de eilanden kan telkens een auto of scooter gehuurd worden. Maar er is genoeg te doen/zien zonder autohuur. Bezoek eilanden waar niet op verbleven wordt eventueel met een dagtrip. Er zijn vluchten naar/van Myconos en Santorini. Om niet al te veel tijd in de havens te moeten blijven is het dikwijls best naar of van één ervan te vliegen. Combineer eventueel met een verblijf en bezoek aan Athene. De "zuidelijke" eilanden (Paros, Naxos, Santorini, Folegandros, Amorgos) zijn wellicht de bekendste. Verschillende activiteiten mogelijk op de eilanden: hiking, zeekajakken, (zeil-)boottochten, windsurfen, kitesurfen, paardrijden...

Reis naar de zuidelijke Cycladen -kajak
 
Reis naar de zuidelijke Cycladen -hiking
 
Reis naar de zuidelijke Cycladen -hiking
 
 
 
   
 
 

Reis de noordelijke Cycladen-eilanden

Mykonos - Cycladen  Tinos - Cycladen 

U kan gerust uw bezoek aan de Cycladen spreiden over meerdere vakanties. Enkele "noordelijke" eilanden om uit te kiezen zijn Andros, Tinos, Mykonos en Delos. Combineer eventueel met de gezellige haven van Rafina nabij Athene van waaruit de ferry's naar de Cycladen vertrekken. Activiteiten op de eilanden: hiking, zeekajakken, (zeil)boottochten, windsurfen, kitesurfen, paardrijden...

Reis naar de noordelijke Cycladen -zeekajak
 
Reis naar de noordelijke Cycladen -zeilen
 
Reis naar de noordelijke Cycladen - fietsen
 
 
 
   
 
 

Cycladen van noord tot zuid

Ontdekking van noord naar zuid van de Cycladen.
Voor meer informatie, zie ook onze pagina over eilandhoppen naar de Cycladen.

 
 
   
 
 

Rondreis Kreta

De Samariakloof  Chania ligt in het westen 

Ontdek het échte Kreta en belééf de warme Kretenzische cultuur. Bezoek een wijnlandgoed, doe mee aan een workshop op het Lassithi plateau, relax op het zuidelijkste puntje van Europa en proef het pure bronwater van het Psiloritis gebergte. Ga op zoek naar de verborgen steegjes in de oude binnenstad van Chania en aanschouw de prachtige Venetiaanse vuurtoren. Geniet van de weidse natuur op de hoogvlakte Askifou met de toppen van de Witte Bergen op de achtergrond. Maak een boottochtje vanuit Chora Sfakion naar het unieke Loutro, waar de tijd heeft stilgestaan en je niet met de auto kunt komen. Ga er lunchen in een taverne in de gezellige baai met kristalhelder water. Rij naar het centrum van het eiland via het meer van Zaros en bezoek Heraklion en Knossos. Vind volledige rust in Axos, idyllisch gelegen bij een kloof aan de voet van het Psiloritis gebergte. Dwars het eiland via de Lassithi vlakte en ga oostwaarts via Iërápetra de augurkenstad naar de havenplaats Sitia en verder naar het palmenstrand Vai, de grootste palmenoase van Europa. Wandel door de "dodenkloof" die aan de Grand Canyon doet denken. Bergen, zee, bijzondere steden, pittoreske bergdorpjes en vriendelijke mensen maken deze reis tot een prikkelende ervaring...

Frangokastello in het zuiden
 
Meer van Zaros
 
Met huurwagen door Ida gebergte
 
 
 
   
 
 

Centraal Griekenland

 

Kan met vlucht naar/van Thessaloniki/Athene

 
 
   
 
 

Combinatie met het eiland Evia

 
 
   
 
Uw keuzes
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Goed om weten vooraleer u op reis naar Griekenland vertrekt

Snel gecheckt - praktische info

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Griekenland hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig.

Opmerkingen:
- Ook kinderen dienen steeds over een identiteitsbewijs met foto of paspoort te beschikken. Er bestaan geen Belgische of internationale procedures of formulieren die de ouderlijke toestemming voor reizen met minderjarigen vastleggen. Buitenlandse Zaken raadt een ouderlijke toestemming aan als het kind alleen reist of in het gezelschap van andere personen dan de ouders.
- Personen die niet de Belgische nationaliteit hebben doen er goed aan zich te informeren bij de bevoegde instanties (ambassade of consulaat).

Let op:
- Beschadigde reisdocumenten, zoals een reispas met een scheur of een identiteitskaart met een barst, of een elektronische identiteitskaart waarvan de microchip ontbreekt, kunnen door de bevoegde Belgische of buitenlandse autoriteiten als ongeldig worden beschouwd. In voorkomend geval raden wij u dan ook aan om de beschadigde reisdocumenten vóór uw reis te laten vervangen. U gaat op eigen risico met een beschadigde identiteitskaart of reispas naar de luchthaven. Bij weigering van toegang tot de vlucht of het grondgebied van het land van bestemming kunnen wij helaas niets voor u doen.
- Een "attest verlies identiteitskaart" is niet geldig voor uw reis; een rijbewijs evenmin.

Gezondheid/Inentingen: Voor Griekenland gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Opmerkingen:
Deze aanbevelingen zijn van algemene aard. Zelfs als geen of bepaalde inentingen niet nodig zijn wil dat niet zeggen dat er geen aan te raden zijn. De reiziger dient zelf in te staan voor eventuele inentingen en aangezien de reisorganisator geen medische bevoegdheid heeft, dient de reiziger de verstrekte informatie te evalueren met een bevoegd arts. Speciale gezondheidsrisico’s (zoals bv. suikerziekte, hartaandoeningen, astma, epilepsie, enz...) alsook andere (zoals slechtziendheid, rugklachten, zwaarlijvigheid...) moeten gesignaleerd worden aan Evenementtours. Je reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, je gezondheid en je leeftijd bepalen welke vaccinaties en/of anti-malariamaatregelen je nodig hebt. Aangeraden wordt om steeds een persoonlijk advies in te winnen over de vaccinaties en eventuele andere maatregelen die noodzakelijk zijn. Je kunt hiervoor terecht bij je huisarts, die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen en je persoonlijke situatie. Vooral bij reizigers met gezondheidsproblemen, bij reizen langer dan 3 maanden of als men op reis bijzondere risico's loopt door activiteiten of beroep, is een gespecialiseerd advies extra van belang. Voor verdere inlichtingen kan je ook terecht bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (Reisadvies: 03/247 66 66 of www.itg.be).

Tijdverschil: In Griekenland is het één uur later dan in België.

Munt: De munteenheid in Griekenland is de euro.

Onderweg: Brussel - Athene in 3u15min.

Goed om te weten:

Weer en klimaat

Klimaat: Het grootste deel van Griekenland heeft een mediterraan klimaat, met over het algemeen warme, droge zomers en milde, natte winters (regen van november tot maart). Vanaf half mei is het weer meestal stabiel en zomers (met weinig neerslag). Athene kan hartje zomer verstikkend warm zijn. Ook de Peloponnesos, Kreta en de Dodecanese kennen lange hitteperioden in de maanden juni, juli en augustus. Op de eilanden is meestal een aangename wind, die voor de nodige afkoeling zorgt. In het noorden en het binnenland heeft het klimaat continentale trekjes en kan het 's winters koud worden en zelfs sneeuwen.

Beste reisperiode: Griekenland kan eigenlijk het hele jaar door worden bezocht. Voor een strandvakantie kies je evenwel de zomer. Het kan dan wel heel erg heet zijn. De beste periode voor een actieve vakantie is de periode van mei tot juni. Het weer is dan meestal stabiel en aangenaam. Bovendien tref je dan op veel plaatsen een zee van bloemen aan.

Athene   Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gemiddelde dagtemp. (°C)   13 14 16 20 26 31 34 33 29 23 18 14
Gemiddelde nachtt. (°C)   5 5 7 10 14 18 21 21 17 13 10 7
Gemiddelde neerslag (mm)   57 47 41 31 23 11 6 6 14 53 58 69
Aantal uren zon per dag   57 47 41 31 23 11 6 6 14 53 58 69
Aantal regendagen   13 10 10 8 6 4 2 2 3 7 10 12

Heraklion   Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gemiddelde dagtemp. (°C)   16 16 17 20 23 27 29 29 27 24 21 18
Gemiddelde nachtt. (°C)   9 9 10 12 15 19 22 22 19 17 14 11
Gemiddelde neerslag (mm)   95 46 43 26 13 3 1 1 11 64 71 79
Aantal uren zon per dag   95 46 43 26 13 3 1 1 11 64 71 79
Aantal regendagen   11 8 8 4 2 1 0 0 2 5 6 10

Kos   Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gemiddelde dagtemp. (°C)   15 15 17 20 25 30 32 33 29 25 21 17
Aantal regendagen   14 10 8 3 3 0 0 0 1 6 7 13

Naxos   Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gemiddelde dagtemp. (°C)   15 15 16 20 23 26 27 28 26 24 20 17
Gemiddelde nachtt. (°C)   10 10 11 13 16 20 22 22 20 18 15 12
Gemiddelde neerslag (mm)   91 73 69 19 12 11 2 1 11 45 48 93
Aantal uren zon per dag   91 73 69 19 12 11 2 1 11 45 48 93
Aantal regendagen   12 9 8 4 3 1 0 0 1 4 6 12

Rhodos   Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gemiddelde dagtemp. (°C)   15 16 17 21 25 30 32 33 29 25 21 17
Aantal regendagen   13 10 8 3 2 0 0 0 1 6 8 12

Prettige vakantie in Griekenland

In voorbereiding van uw reis op maat naar Griekenland voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie. Om alvast in de sfeer te komen, kan u deze video bekijken. Officieel reisadvies vindt u hier.