Reizen naar Dodecanese eilanden

Kaartje Dodecanese eilanden

De Dodecanese eilanden liggen ten oosten van de Cycladen, grotendeels onder de westkust van Turkije. Een betoverde wereld, waar de zon foto's maakt en de zee leven schept. Milde winters en verkoelde zomers geven aan deze eilandengroep één van de mooiste klimaten van de Middellandse Zee. Dodecanese betekent twaalf: Rhodos, Kos, Kalymnos, Karpa-thos, Patmos, Simi, Leros, Astipalea, Nissiros, Kassos, Halki and Tilos zijn inderdaad de belangrijkste eilanden. Monumenten, kerken, oude ruïnes, tempels en middeleeuwse kastelen zijn er getuigen van een tumultueus verleden.

Lindos - Rhodos

Op reis naar Dodecanese eilanden: info bestemming

Rhodos heeft als grootste en meest populaire eiland van de Dodecanesos alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie. Genieten van zon, zee en strand en natuurlijk de lekkerste Griekse gerechten. Wandelen door en op de ommuurde binnenstad van Rhodos, zoeken naar souvenirs in de vele winkeltjes, tempels en andere opgravingen bezoeken, met een autootje door gezellig kleine bergdorpjes waar de tijd heeft stilgestaan...

De haven van Rhodos
Rhodos kerk
Winkelen in Rhodos stad

Ook Kos behoort al jaren bij de meest populaire Griekse eilanden. Kos stad vormt samen met Psalidi het toeristische hart van het eiland. Strand en sport zijn de belangrijkste ingrediënten voor een vakantie op Kos. In het bijzonder is het eiland ideaal geschikt voor fietsen en wandelen. Uitblazen kan in het gezellige Kos stad, zowel populair bij jongeren als bij ouderen, ook voor het bruisende nachtleven.

Hippocrates
Kos zonsondergang
Kos

Leuk aan de Dodecanese eilanden is dat u via boottochten ook delen van de Turkse kust kunt bezoeken. Vanuit Kos kan u bijvoorbeeld gemakkelijk naar Bodrum. Marmaris is dan weer beter te bereiken van op Rhodos. Ook het heel mooie en kleurrijke sponzeneilandje Symi is de moeite waard. Op zowel Kos als Rhodos kan je ook een jeepsafari maken. Stof doorspoelen 's avonds tijdens een Griekse avond...

Extra informatie over een georganiseerde reis naar Dodecanese eilanden maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

Goed om weten vooraleer u op reis naar Dodecanese eilanden vertrekt

Snel gecheckt - praktische info

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Griekenland hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig. Belgen die reizen naar Griekenland hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig.

Gezondheid/Inentingen: Voor Griekenland gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen. Voor Griekenland gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Tijdverschil: In Griekenland is het één uur later dan in België. In Griekenland is het één uur later dan in België.

Munt: De munteenheid in Griekenland is de euro. De munteenheid in Griekenland is de euro.

Onderweg: Brussel - Athene in 3u15min.

Goed om te weten:

Weer en klimaat

Klimaat: Het grootste deel van Griekenland heeft een mediterraan klimaat, met over het algemeen warme, droge zomers en milde, natte winters (regen van november tot maart). Vanaf half mei is het weer meestal stabiel en zomers (met weinig neerslag). Athene kan hartje zomer verstikkend warm zijn. Ook de Peloponnesos, Kreta en de Dodecanese kennen lange hitteperioden in de maanden juni, juli en augustus. Op de eilanden is meestal een aangename wind, die voor de nodige afkoeling zorgt. In het noorden en het binnenland heeft het klimaat continentale trekjes en kan het 's winters koud worden en zelfs sneeuwen.

Reisperiode: Griekenland kan eigenlijk het hele jaar door worden bezocht. Voor een strandvakantie kies je evenwel de zomer. Het kan dan wel heel erg heet zijn. De beste periode voor een actieve vakantie is de periode van mei tot juni. Het weer is dan meestal stabiel en aangenaam. Bovendien tref je dan op veel plaatsen een zee van bloemen aan.

Prettige vakantie in Dodecanese eilanden

In voorbereiding van uw reis op maat naar Dodecanese eilanden voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.