Reizen naar Dodecanese eilanden

Kaartje Dodecanese eilanden

De Dodecanese eilanden liggen ten oosten van de Cycladen, grotendeels onder de westkust van Turkije. Een betoverde wereld, waar de zon foto's maakt en de zee leven schept. Milde winters en verkoelde zomers geven aan deze eilandengroep één van de mooiste klimaten van de Middellandse Zee. Dodecanese betekent twaalf: Rhodos, Kos, Kalymnos, Karpa-thos, Patmos, Simi, Leros, Astipalea, Nissiros, Kassos, Halki and Tilos zijn inderdaad de belangrijkste eilanden. Monumenten, kerken, oude ruïnes, tempels en middeleeuwse kastelen zijn er getuigen van een tumultueus verleden.

Lindos - Rhodos
 

Op reis naar Dodecanese eilanden: info bestemming

Rhodos heeft als grootste en meest populaire eiland van de Dodecanesos alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie. Genieten van zon, zee en strand en natuurlijk de lekkerste Griekse gerechten. Wandelen door en op de ommuurde binnenstad van Rhodos, zoeken naar souvenirs in de vele winkeltjes, tempels en andere opgravingen bezoeken, met een autootje door gezellig kleine bergdorpjes waar de tijd heeft stilgestaan...

De haven van Rhodos
 
Rhodos kerk
 
Winkelen in Rhodos stad
 

Ook Kos behoort al jaren bij de meest populaire Griekse eilanden. Kos stad vormt samen met Psalidi het toeristische hart van het eiland. Strand en sport zijn de belangrijkste ingrediënten voor een vakantie op Kos. In het bijzonder is het eiland ideaal geschikt voor fietsen en wandelen. Uitblazen kan in het gezellige Kos stad, zowel populair bij jongeren als bij ouderen, ook voor het bruisende nachtleven.

Hippocrates
 
Kos zonsondergang
 
Kos
 

Leuk aan de Dodecanese eilanden is dat u via boottochten ook delen van de Turkse kust kunt bezoeken. Vanuit Kos kan u bijvoorbeeld gemakkelijk naar Bodrum. Marmaris is dan weer beter te bereiken van op Rhodos. Ook het heel mooie en kleurrijke sponzeneilandje Symi is de moeite waard. Op zowel Kos als Rhodos kan je ook een jeepsafari maken. Stof doorspoelen 's avonds tijdens een Griekse avond...

Extra informatie over een georganiseerde reis naar Dodecanese eilanden maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

Goed om weten vooraleer u op reis naar Dodecanese eilanden vertrekt

Snel gecheckt - praktische info

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Griekenland hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig.

Opmerkingen:
- Ook kinderen dienen steeds over een identiteitsbewijs met foto of paspoort te beschikken. Er bestaan geen Belgische of internationale procedures of formulieren die de ouderlijke toestemming voor reizen met minderjarigen vastleggen. Buitenlandse Zaken raadt een ouderlijke toestemming aan als het kind alleen reist of in het gezelschap van andere personen dan de ouders.
- Personen die niet de Belgische nationaliteit hebben doen er goed aan zich te informeren bij de bevoegde instanties (ambassade of consulaat).

Let op:
- Beschadigde reisdocumenten, zoals een reispas met een scheur of een identiteitskaart met een barst, of een elektronische identiteitskaart waarvan de microchip ontbreekt, kunnen door de bevoegde Belgische of buitenlandse autoriteiten als ongeldig worden beschouwd. In voorkomend geval raden wij u dan ook aan om de beschadigde reisdocumenten vóór uw reis te laten vervangen. U gaat op eigen risico met een beschadigde identiteitskaart of reispas naar de luchthaven. Bij weigering van toegang tot de vlucht of het grondgebied van het land van bestemming kunnen wij helaas niets voor u doen.
- Een "attest verlies identiteitskaart" is niet geldig voor uw reis; een rijbewijs evenmin.

Gezondheid/Inentingen: Voor Griekenland gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Opmerkingen:
Deze aanbevelingen zijn van algemene aard. Zelfs als geen of bepaalde inentingen niet nodig zijn wil dat niet zeggen dat er geen aan te raden zijn. De reiziger dient zelf in te staan voor eventuele inentingen en aangezien de reisorganisator geen medische bevoegdheid heeft, dient de reiziger de verstrekte informatie te evalueren met een bevoegd arts. Speciale gezondheidsrisico’s (zoals bv. suikerziekte, hartaandoeningen, astma, epilepsie, enz...) alsook andere (zoals slechtziendheid, rugklachten, zwaarlijvigheid...) moeten gesignaleerd worden aan Evenementtours. Je reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, je gezondheid en je leeftijd bepalen welke vaccinaties en/of anti-malariamaatregelen je nodig hebt. Aangeraden wordt om steeds een persoonlijk advies in te winnen over de vaccinaties en eventuele andere maatregelen die noodzakelijk zijn. Je kunt hiervoor terecht bij je huisarts, die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen en je persoonlijke situatie. Vooral bij reizigers met gezondheidsproblemen, bij reizen langer dan 3 maanden of als men op reis bijzondere risico's loopt door activiteiten of beroep, is een gespecialiseerd advies extra van belang. Voor verdere inlichtingen kan je ook terecht bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (Reisadvies: 03/247 66 66 of www.itg.be).

Tijdverschil: In Griekenland is het één uur later dan in België.

Munt: De munteenheid in Griekenland is de euro.

Kos   Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gemiddelde dagtemp. (°C)   15 15 17 20 25 30 32 33 29 25 21 17
Aantal regendagen   14 10 8 3 3 0 0 0 1 6 7 13

Rhodos   Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gemiddelde dagtemp. (°C)   15 16 17 21 25 30 32 33 29 25 21 17
Aantal regendagen   13 10 8 3 2 0 0 0 1 6 8 12

Prettige vakantie in Dodecanese eilanden

In voorbereiding van uw reis op maat naar Dodecanese eilanden voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.