Flottieljezeilen in Griekenland

Nooit op een zeiljacht gezeten en toch eens die unieke ervaring van zon, wind, exotische stranden, mooie baaien en pittoreske havenplaatsjes willen meemaken?

Je bent reeds een goede zeiler in België. Toch vertrouw je een vreemde boot in een vreemd zeilgebied niet helemaal?

Een zeilreis staat al lang op je verlanglijstje of is al jaren je favoriete manier van reizen ?

Schrijf dan in op ons jaarlijks flottielje !

Flottieljezeilen: in groep op ontdekking

Het gaat hem over flottieljezeilen. Wij noemen het graag ontdekkingszeilen. Er wordt weliswaar zelfstandig maar met meerdere schepen (meestal een vijf à zestal jachten) een bepaalde route gevaren. Onze heuse eigen vloot dus.

Als je zelf zeilt (zonder schipper) is de begeleiding van de flottielje steeds bereikbaar, waardoor je verzekerd bent van de nodige hulp en advies langs de afgesproken route. Dat we zeilen in flottielje wil natuurlijk niet zeggen dat we braafjes achter elkaar gaan varen. Na de ochtendmeeting waarbij de bestemming en de bijzonderheden van de dag worden doorgenomen, vertrekt iedereen wanneer hij wil. Je kan opteren om alleen of in gezelschap van één of meerdere jachten naar het einddoel te zeilen. Hoe je de zeildag wil indelen bepaal je dus zelf. Ook als je zelf niet zeilt. De aankomsthaven ligt wel vast. Tijdens de zeiltocht is steeds marifooncontact met de flottielje-begeleiding mogelijk.

In de aankomsthaven kan je na iedere zeiltrip met de andere deelnemers van de vloot gezellig napraten en zo contacten leggen als je dat wenst. Als je zelf niet zeilt en een schipper je van het ene eiland naar het andere vaart gaat de schipper na de dagtocht van boord, hij of zij verblijft immers op de leidersboot van het flottielje. Je hebt dus steeds de vrijheid van een eigen zeiljacht, de zekerheid van een uitstekende begeleiding en de mogelijkheid om eens een gezellige avond bij andere deelnemers van de vloot door te brengen.
Per dag zeilen we meestal 3 tot 5 uren. Rond de middag wordt er op een aangenaam plaatsje geankerd. Tijd voor een frisse duik en lunch. Als je zelf niet zeilt kan je aan boord luieren. Zonnen op het dek, met de verfrissende wind is heerlijk. Een typische zeildag kan je aanvullen met wandelen, luieren, snorkelen, zwemmen, lekker eten, terrasjes pikken, bezienswaardigheden op het eiland bekijken. Als je zelf niet zeilt is er misschien wel eens een dag waarop je wat van het zeilen wilt leren. De schippers dragen graag hun kennis over. Waar kan je immers beter je eerste stappen in het zeilen zetten dan in het warme en zonnige Middellandse-Zeegebied?

Het is telkens opnieuw prachtig te ervaren hoe de aankomst via de haven op een onbekend eiland smaakt. 's Avonds wordt er eventueel door de flottielje-leiding een gezamenlijke maaltijd of activiteit georganiseerd. Je bent van harte welkom, maar of je wil deelnemen of zelf iets anders wilt plannen bepaal je uiteraard zelf.


Maar ik zeilde nog nooit zelf? Wel, dat is precies de bedoeling!

Een schipper komt aan boord om de tochten af te leggen. We varen met kajuitjachten van 32 tot 42 voet (ongeveer 9,5 tot 12 meter). Deze zeer comfortabele jachten beschikken over twee of drie aparte slaapkajuiten met per kajuitjacht zijn 2, 4 of 6 slaapplaatsen. Dit is natuurlijk afhankelijk van je scheepskeuze bij het boeken. Als je er zin in hebt, kan je tijdens het varen meehelpen en de knepen van het zeilen leren kennen. De gebieden kennen in de zomer weinig sterke wind wegens de uitstekende ligging en zijn daardoor ideaal om te leren zeilen of je techniek bij te schaven.

Als er niet wordt gevaren is het kajuitjacht je verblijfplaats waarover je in alle vrijheid beschikt. Het wordt dus een ideale gelegenheid om met deze schitterende manier van reizen kennis te maken. De schipper verblijft op de leidersboot van ons flottielje.

Je bent reeds verwoed zeiler? Dan hoeven we je niet uit te leggen hoe heerlijk een zeilvakantie wel is. Flottieljezeilen tussen de Griekse eilanden brengt een aparte sfeer in je zeilvakantie!

Aankomst haven
Aankomst haven
Aperitief op de leadboot

Op zeilvakantie met kinderen ?

Bezorg ze de vakantie van hun leven! Hun eigen boot, de zee en de eilanden, het ware avontuur...Tijdens het varen vind je eindelijk eens de tijd om met hun gezelschapsspelletje mee te doen, of doe je eens een plonske in het water als er geankerd wordt. Bij aankomst in de haven vinden ze hun leeftijdgenoten van de rest van de vloot om te zwemmen, te snorkelen, en te ravotten in de bijboot. Als ze geen zin hebben om na aankomst een bezoek aan het eiland te brengen kunnen ze allicht een tijdje terecht bij de vriendjes die ze ondertussen al gemaakt hebben.

Alle kinderen op de leadboot
Zoeken naar dolfijnen
Flottielje beleven

Goed om weten

Snel gecheckt - praktische info

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Griekenland hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig.

Gezondheid/Inentingen: Voor Griekenland gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Tijdverschil: In Griekenland is het één uur later dan in België.

Munt: De munteenheid in Griekenland is de euro.

Onderweg: Brussel - Athene in 3u15min.

Goed om te weten:

Weer en klimaat

Klimaat: Het grootste deel van Griekenland heeft een mediterraan klimaat, met over het algemeen warme, droge zomers en milde, natte winters (regen van november tot maart). Vanaf half mei is het weer meestal stabiel en zomers (met weinig neerslag). Athene kan hartje zomer verstikkend warm zijn. Ook de Peloponnesos, Kreta en de Dodecanese kennen lange hitteperioden in de maanden juni, juli en augustus. Op de eilanden is meestal een aangename wind, die voor de nodige afkoeling zorgt. In het noorden en het binnenland heeft het klimaat continentale trekjes en kan het 's winters koud worden en zelfs sneeuwen.

Reisperiode: Griekenland kan eigenlijk het hele jaar door worden bezocht. Voor een strandvakantie kies je evenwel de zomer. Het kan dan wel heel erg heet zijn. De beste periode voor een actieve vakantie is de periode van mei tot juni. Het weer is dan meestal stabiel en aangenaam. Bovendien tref je dan op veel plaatsen een zee van bloemen aan.

Prettige vakantie

In voorbereiding van uw reis voorzien we u van een hoop meer informatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.