Rondreizen op de Peloponnesos - natuur, cultuur en rust

Kaartje de Peloponnesos

De Peloponnesos is een groot schiereiland ten westen van Athene met grillige kustlijn, grote en kleine baaien tussen heuvels en bergen die meestal tot in zee reiken. In het zuidelijke deel zijn ook zandstranden. Het binnenland is meestal bergachtig, met in het noordwesten de hoogste toppen (tot 2375 m). Het gebied rond Tolo en Nafplion is vlakker en vruchtbaar, met veel wijn-, olijfboom- en citrusboomgaarden. In vergelijking met de eilanden zijn de bezoekersaantallen in de Peloponnesos laag. Massatoerisme is er niet; je gaat tijdens een rondreis vooral voor rust, natuur en cultuur...

Monemvassia
 
Olympia
 
Nafplion
 

Op reis naar de Peloponnesos: info bestemming

 

Na een eventueel bezoek aan Athene gaat het met de huurwagen richting Peloponnesos om in alle vrijheid door dit uitgestrekte en ongerepte gebied te toeren. Verschillende panorama's, telkens ideaal om te wandelen of aangezien de immer nabije zee, een dagje te niksen in een afgelegen baai. Op de Peloponnesos zijn er heel wat antieke plaatsjes met tempels, ruïnes, amfitheaters, enz. Het schiereiland is trouwens ook bezaaid met historische monumenten uit latere tijden: Venetiaanse forten, middeleeuwse kastelen, burchten en bijzondere Byzantijnse kloosters. Geniet 's avonds van het gemoedelijke leven van de bars en tavernes, zij het langs de kust of evenzeer tussen de lokale bevolking in een of ander bergdorp. De Griekse kunst van leven.

Van Kalamata naar Sparta
 
Mycene Leeuwenpoort
 
Epidauros
 
Gythion 

Vanuit Athene gaat het richting Peloponnesos gescheiden van het vasteland door het Kanaal van Korinthe, een zeer smalle vaargeul tussen loodrechte rotswanden. Nafplion is de oude Griekse hoofdstad en is een geliefde stad ook bij de Grieken. Breng in die omgeving ook een bezoek aan het oude theater van Epidaurus, eventueel gecombineerd met Mycene (paleis met leeuwenpoort en koningsgraven) en ook de oude sites van Nemea, waar ook lekkere wijnen worden gemaakt. Er kan overwogen worden om met een overzetboot een dagtrip te doen naar de prachtige eilanden Spetses en het autovrije Hydra (vanuit Tolo of Ermioni). Of rij naar Galates om het eiland Poros te bezoeken.
Via het centraal gelegen Sparta en het middeleeuwse stadje Mystras ("het Griekse Florence") in het Taigetos gebergte gaat het verder naar het zuiden en de drie schiereilanden voor een verblijf aldaar en verkenning van dit deel van de Peloponnesos. Op het oostelijke schiereiland is Monemvassia zeker een bezoek waard. Op het middelste schiereiland (de Mani) zijn vele traditionele dorpjes, bekend om de unieke torenhuizen en vele Byzantijnse kerken. Vathia is het mooiste voorbeeld. Limeni (kleine vissershaven), Marmari (zicht op het strand), Porto Kagio (zwemmen in zee) zijn eveneens de moeite. Een hoogtepunt in de streek ook zijn de grotten van Pyrgos Dirou, het grootste en kleurrijkste grottenstelsel van Griekenland. Op het westelijke schiereiland zijn er Pylos met zijn Venetiaans kasteel en de heldere baai van Navarino met het bezoekerscentrum bij Porto Navarino Resort. Een leuke excursie van hieruit is een boottochtje naar het eiland Sfaktira, waar je kan gaan zwemmen in de helderblauwe baai van Navarino.

Mystras
 
Eiland Hydra verkeersvrij
 
Grotten Pyrgou
 
Arkadia 

Terug noordwaarts vanuit het zuiden kan het gaan langs de prachtige westelijke kustlijn naar de prachtige natuur van de Arkadia regio. Doe eventueel een ommetje vandaag naar de Tempel van Apollon Epikourios. Typische bergdorpen in Arkadia zijn het pittoreske Stemnitsa en Dimitsana. Bezoek de hangende kloosters in de Lousioskloof. Je kan een trektocht doen in de Lousioskloof waarbij je deze passeert. Maar ook raften, een gemakkelijk rafting over het kristalheldere water van de Lousios rivier. Bezoek Olympia, één van de belangrijkste archeologische overblijfselen uit de Griekse oudheid. In de streek kan je ook een wijnboerderij bezoeken (met proeven van de Griekse wijn).

Verken de prachtige natuur van de Arkadia, (Deze regio kan ook vanuit Nafplion bezocht worden).

Raften op de Lousios
 
Olympia
 
Pylos
 

Via de brug Rio-Antirio bij Patras kan je de Peloponnesos verlaten waarbij je in Centraal Griekenland terecht komt. Via het pittoreske en gezellige Nafpaktos kan je terug naar Athene rijden en ook een bezoek aan de site van Delphi doen. Of reis verder naar Centraal Griekenland en het gebied van de Meteora voor een verkenning van de "Rotsen in de Lucht", waar kluizenaars kloosters als arendsnesten bouwden vol ontroerende iconen en fresco’s.

Zicht vanuit Nafpaktos op brug van Patras
 
Dephi Tempel van Apollo
 

Extra informatie over een georganiseerde reis naar de Peloponnesos maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

U wilt iets beleven op vakantie naar de Peloponnesos? Vraag hier uw uitgewerkte reis op maat naar de Peloponnesos aan...
(duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

De vermelde reizen zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Wij werken niet met vooraf vastgelegde routes en verblijven maar streven naar uw reis op maat. We overleggen eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

 

Individuele rondreis door de Peloponnesos

Peloponessos Areopoli  Dimitsana op de Peloponessos 

Fly & drive langs betoverende en onontdekte bergdorpen in de Arkadia en naar het geheimzinnig schiereiland van de Mani, waar u torendorpen op rotsen tegenkomt. U ontdekt tijdens deze reis op maat individueel met huurwagen de religieuze en keizerlijke rijkdom van de spookstad Mystrás en snuift de zeebries op in het Byzantijnse bolwerk van het prachtige Monemvassia. Het theater van Epidaurus, het strand van Tolo, de grotten van Pyrgos Dirou zijn slechts enkele van de bezienswaardigheden onderweg. Rust, spectaculair landschappen, schilderachtige bergdorpjes en een onuitwisbare indruk van uw reis naar het vasteland van Griekenland wachten u op. Actie op verschillende plaatsen op de Peloponessos (raften, trekken, riviertrekken). Autoreis met huurwagen gecombineerd met kleinschalige en gezellige verblijven...

Individuele rondreis met huurwagen - De Mani in het zuiden van Peloponessos
 
Autoreis Peloponnesos - Mystras
 
Individuele uitgewerkte rondreis op maat - Trekking Lousios
 
Individuele uitgewerkte rondreis op maat - Riviertrekking Neda
 
 
 
   
 
 

De Peloponnesos gecombineerd met de Ionische eilanden

Het echte Griekenland - Maagdelijke dorpjes in de Peloponnesos  Eiland Kefalonie 

Deze individuele route met huurwagen loopt langs ongekende schatten aan hemels natuurschoon en maagdelijke dorpjes waar de tijd voor eeuwig is stil blijven staan. Maak tijdens uw fly and drive kennis met het binnenland van de Peloponnesos, met diepgroene ravijnen en glinsterende meren, met traditie, met dorpjes die tegen de bergen gekleefd hangen en stranden onder pijnboombossen. Daarna ontdekking van een 3-tal glinsterende eilanden in het eeuwige blauw van de Ionische Zee, met verblijf op een of meer van de eilanden Kefalonië, Lefkas en Itahaca. Wat actie kan ook ingepland worden zowel op de eilanden als op de Peloponessos (hiking, biking, riviertrekken, raften, zeekajakken, windsurfen, ...).

Fly & drive Peloponnesos - raften op de Lousios
 
Fly & drive Peloponnesos - trekking Neda rivier
 
Sivota op Lefkas
 
 
 
   
 
 

Peloponnesos combinatiereis met Centraal-Griekenland en de Meteoren

Reis op de Peloponnesos - Nafplion  Delphi - Hellas  Meteora 

Ontdekkingstocht met huurwagen langs het antieke Hellas. Langs het kanaal van Corinthe naar Akrokorinth, Neméa, Mykene, Epidauros en de gezellige oude Griekse hoofdstad Nafplion. Verder naar Olympia en Delphi met bezoek aan het heiligdom van Apollo met het orakel. Terug naar Athene/Thessaloniki via de Meteoren. Een individuele tocht langs het échte Griekse leven, langs ongerepte en idyllische plaatsjes. Vluchten naar/van Athene en of Thessaloniki.

Reis Centraal Griekenland - Witte Toren in Thessaloniki
 
Op reis naar Centraal Griekenland - Meteora
 
 
 
   
 
 

Verlenging in Athene

De Griekse hoofdstad in Plaka met in de achtergrond de Acropolis  Athene - Kariatiden op Acropolis  Athene - sfeer 

Bezoek de Griekse hoofdstad. Overweeg zeker een gegidste wandeling of een gegidste fietstocht (privé of in groep) en proef Mezedes onderweg. Geniet van de sfeer in de hoofdstad 's avonds en ga "Bar hoppen" in het authentieke Griekse nachtleven.

 
 
   
 
 

Uitbreiding aan het strand

Enkele dagen aan het strand op een rustige locatie, in een aangenaam verblijf, alternatief met de kinderen in een sympathieke villa met privézwembad.

 
 
   
 
 

Verlenging op de eilanden onder Athene of de Cycladeneilanden

De heel typische eilandjes onder Athene in de Argolische of Saronische Golf (Aegina, Poros, Hydra, Spetses) zijn gemakkelijk te bereiken. Er kan ook aan gedacht worden om de reis op één of meerdere Cycladeneilanden af te sluiten. De bekendste eilanden daar zijn Santorini, Myconos, Naxos, Paros, Folegandres, Andros,... 
 
   
 
Uw keuzes
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Goed om weten vooraleer u op reis naar de Peloponnesos vertrekt

Snel gecheckt - praktische info

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Griekenland hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig.

Opmerkingen:
- Ook kinderen dienen steeds over een identiteitsbewijs met foto of paspoort te beschikken. Er bestaan geen Belgische of internationale procedures of formulieren die de ouderlijke toestemming voor reizen met minderjarigen vastleggen. Buitenlandse Zaken raadt een ouderlijke toestemming aan als het kind alleen reist of in het gezelschap van andere personen dan de ouders.
- Personen die niet de Belgische nationaliteit hebben doen er goed aan zich te informeren bij de bevoegde instanties (ambassade of consulaat).

Let op:
- Beschadigde reisdocumenten, zoals een reispas met een scheur of een identiteitskaart met een barst, of een elektronische identiteitskaart waarvan de microchip ontbreekt, kunnen door de bevoegde Belgische of buitenlandse autoriteiten als ongeldig worden beschouwd. In voorkomend geval raden wij u dan ook aan om de beschadigde reisdocumenten vóór uw reis te laten vervangen. U gaat op eigen risico met een beschadigde identiteitskaart of reispas naar de luchthaven. Bij weigering van toegang tot de vlucht of het grondgebied van het land van bestemming kunnen wij helaas niets voor u doen.
- Een "attest verlies identiteitskaart" is niet geldig voor uw reis; een rijbewijs evenmin.

Gezondheid/Inentingen: Voor Griekenland gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Opmerkingen:
Deze aanbevelingen zijn van algemene aard. Zelfs als geen of bepaalde inentingen niet nodig zijn wil dat niet zeggen dat er geen aan te raden zijn. De reiziger dient zelf in te staan voor eventuele inentingen en aangezien de reisorganisator geen medische bevoegdheid heeft, dient de reiziger de verstrekte informatie te evalueren met een bevoegd arts. Speciale gezondheidsrisico’s (zoals bv. suikerziekte, hartaandoeningen, astma, epilepsie, enz...) alsook andere (zoals slechtziendheid, rugklachten, zwaarlijvigheid...) moeten gesignaleerd worden aan Evenementtours. Je reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, je gezondheid en je leeftijd bepalen welke vaccinaties en/of anti-malariamaatregelen je nodig hebt. Aangeraden wordt om steeds een persoonlijk advies in te winnen over de vaccinaties en eventuele andere maatregelen die noodzakelijk zijn. Je kunt hiervoor terecht bij je huisarts, die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen en je persoonlijke situatie. Vooral bij reizigers met gezondheidsproblemen, bij reizen langer dan 3 maanden of als men op reis bijzondere risico's loopt door activiteiten of beroep, is een gespecialiseerd advies extra van belang. Voor verdere inlichtingen kan je ook terecht bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (Reisadvies: 03/247 66 66 of www.itg.be).

Tijdverschil: In Griekenland is het één uur later dan in België.

Munt: De munteenheid in Griekenland is de euro.

Prettige vakantie in de Peloponnesos

In voorbereiding van uw reis op maat naar de Peloponnesos voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.