Reizen naar de Argolische en Saronische Eilanden

Kaartje Athene en de Argolische en Saronische Eilanden

Athene is een moderne stad vol historische rijkdom. Er is zoveel te beleven dat je bijna niet weet waar te beginnen. Cultuur en de Griekse sfeer, je beleeft het in deze kosmopolitische metropool. Meer info, zie onze Athene pagina.

De eilanden van de Saronische en de Argolische Golf zijn een favoriete bestemming voor Atheners. Elk van deze eilanden heeft zijn eigen karakter en kleur, een gevarieerd landschap en oude archeologische vindplaatsen. Pittoreske havenplaatsjes bieden troeven voor een verrassende en onvergetelijke ervaring...


Op reis naar Athene en de Argolische en Saronische Eilanden: info bestemming

Een citytrip Athene is prima te combineren met een eilandengroep voor de kust bij Athene die alle heel speciaal zijn. Het zijn Aegina, Poros, Hydra en Spetses. Je kan ze gemakkelijk bereiken per ferry of draagvleugelboot vanuit Piraus. Deze Saronische eilanden, ook wel Argo-Saronische eilanden genoemd, liggen ook vlak bij de Peloponessos met historische plaatsen zoals Korinthe en Navplion. Door hun ligging zijn de eilanden populair bij Griekse toeristen, je vindt er dan ook een echte Griekse sfeer.

Het meest bekende van de Saronische eilanden is het juweel van de Egeïsche zee: Hydra, een rotseilandje befaamd als kosmopoliet en culturele smeltkroes. Gemotoriseerd vervoer is er verboden. Hydra-stad is klein, authentiek en pittoresk. Pas wanneer de boot de haven binnenvaart zijn de mooie stenen herenhuizen in natuurlijke pasteltinten te zien. Eens van boord is het meer dan de moeite waard om langs de natuurstenen paden, bezaaid met talrijke trappen, de sfeer van de bovenstad op te snuiven en te zwerven door de smalle steegjes geflankeerd door simpele, maar mooie huisjes met kleine tuintjes vol bloemen en bomen. Er zijn enkele zandstranden op Hydra. Combineer een wandeling op Hydra eventueel met een watertaxi om de stranden in het zuiden te bereiken. Probeer ook de hoger gelegen cafés om vanaf het terras te profiteren van het uitzicht tijdens het drinken van je café frappé...


Aegina is een rustig eiland met een gemoedelijke sfeer. Maak een tour door het binnenland van het eiland en bezoek zeker het havenstadje Perdika. Eén van de beroemde oudheden die te bezichtigen zijn op Aegina is de tempel van Afea. Aegina-stad is de kleine hoofdplaats van het eiland, met centraal een haven en een drukke, levendige kade met terrasjes. Wie volledige rust zoekt kan het kleine eiland Angistri, dicht bij Aegina aandoen.


Op het eiland Poros is de gelijknamige hoofdstad een gezellig bad- en havenplaatsje met veel smalle straatjes en traditionele blauwe en witte huisjes. Doordat het stadje op een steile heuvel is gebouwd, heeft men vanuit het centrum een mooi uitzicht op het vasteland van de Peloponnesos. Het eiland is groen en heuvelachtig en ligt zo goed als tegen de Peloponnesos aan. Enkel een zeer smal kanaal vormt een scheiding. Via een korte overzet kom je vlug in Galates vanwaar je een tocht met huurwagen kan doen op de Peloponnesos (vb. tot in Epidauros en Nafplion).


Spetses

Spetses is een pittoresk eiland, voor zowel toeristen als Atheners. Het stadje met zijn smalle steegjes is de thuishaven van verschillende musea, galerijen, boetieks, bars, restaurants en tavernes. Bezoek het naar jasmijn geurende eiland met de lokale bus, te paard en koets, per fiets of motorfiets. De restaurants hebben er excellente visschotels: typisch voor het eiland is de "vis op zijn Spetses", een viscasserolle met tomaat en groene pepers, bedekt met kaas.

Spetses

Porto Kheli ligt op de Peloponnesos. Het werd begin 1960 uitgekozen als Navobasis, maar nadat reeds gestart was met de bouw van de haven werden de plannen weer afgevoerd. Er is nog een luchthaven die door kleine vliegtuigen wordt gebruikt, maar de rest van de achtergebleven open vlakte werd ondertussen volledig beplant en tot leven gewekt. Je vindt er nu een mooie ingesloten baai met ideale omstandigheden voor de watersporter (en dus enkele grotere hotels): surfers, zeilers, paragliders, jet- en waterskiërs zorgen steeds voor animo. Je kan Porto Kheli bereiken vanaf het eiland Spetses, het is er een constant af- en aanmeren van kleine watertaxi's die de beide plaatsen verbinden.

Extra informatie over een georganiseerde reis naar Athene en de Argolische en Saronische Eilanden maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

Vraag hier uw uitgewerkte beleefreis naar Athene en de Argolische en Saronische Eilanden aan...  (duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

De vermelde reizen zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Wij werken niet met vooraf vastgelegde routes en verblijven maar streven naar uw reis op maat. We overleggen eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

 

Eilandhoppen nabij Athene - eilandjes van de Saronische Golf

Eilandhoppen - het eiland Aegina Eilandhoppen - het eiland Hydra Eilandhoppen - het eiland Spetses

De Saronische eilanden Aegina, Hydra, Poros en Spetses, ook wel Argo-Saronische eilanden genoemd, vormen een eilandengroep onder Athene. De eilanden liggen ook vlak bij de Peloponessos met historische plaatsen zoals Korinthe en Navplion. De eilanden zijn daarom een ideale vakantiebestemming en prima te combineren met een bezoek aan Athene en/of de Peloponnesos. Door hun ligging zijn de eilanden populair bij Griekse toeristen, je vindt er dan ook een echte Griekse sfeer. Hydra en Spetses zijn autovrij. De eilanden zijn onderling te bereiken met ferry en soms met taxiboten. Poros leunt dicht aan bij de Peloponnesos en is enkel door een nauwe zee-engte ermee gescheiden. Vanuit Poros kan een dagtocht overwogen worden naar Epidauros en Mycene.

 
 
   
 
 

Verlenging in Athene

De Griekse hoofdstad in Plaka met in de achtergrond de Acropolis Athene - Kariatiden op Acropolis Athene - sfeer

Bezoek de Griekse hoofdstad. Overweeg zeker een gegidste wandeling of een gegidste fietstocht (privé of in groep) en proef Mezedes onderweg. Geniet van de sfeer in de hoofdstad 's avonds en ga "Bar hoppen" in het authentieke Griekse nachtleven.

 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Goed om weten vooraleer u op reis naar Athene en de Argolische en Saronische Eilanden vertrekt

Snel gecheckt - praktische info

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Griekenland hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig. Belgen die reizen naar Griekenland hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig.

Gezondheid/Inentingen: Voor Griekenland gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen. Voor Griekenland gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Tijdverschil: In Griekenland is het één uur later dan in België. In Griekenland is het één uur later dan in België.

Munt: De munteenheid in Griekenland is de euro. De munteenheid in Griekenland is de euro.

Onderweg: Brussel - Athene in 3u15min. Van Brussel naar Athene in 3u20min.

Goed om te weten:

Weer en klimaat

Klimaat: Het grootste deel van Griekenland heeft een mediterraan klimaat, met over het algemeen warme, droge zomers en milde, natte winters (regen van november tot maart). Vanaf half mei is het weer meestal stabiel en zomers (met weinig neerslag). Athene kan hartje zomer verstikkend warm zijn. Ook de Peloponnesos, Kreta en de Dodecanese kennen lange hitteperioden in de maanden juni, juli en augustus. Op de eilanden is meestal een aangename wind, die voor de nodige afkoeling zorgt. In het noorden en het binnenland heeft het klimaat continentale trekjes en kan het 's winters koud worden en zelfs sneeuwen. Griekenland heeft een mediterraan klimaat, met over het algemeen warme, droge zomers en milde, natte winters (regen van november tot maart). In de zomer komen op de eilanden en in het noorden verkoelende windjes opzetten. Athene kan verstikkend warm zijn. De avonden zijn koeler. In het noorden en het binnenland heeft het klimaat continentale trekjes en kan het 's winters koud worden en zelfs sneeuwen.

Reisperiode: Griekenland kan eigenlijk het hele jaar door worden bezocht. Voor een strandvakantie kies je evenwel de zomer. Het kan dan wel heel erg heet zijn. De beste periode voor een actieve vakantie is de periode van mei tot juni. Het weer is dan meestal stabiel en aangenaam. Bovendien tref je dan op veel plaatsen een zee van bloemen aan.

Prettige vakantie in Athene en de Argolische en Saronische Eilanden

In voorbereiding van uw reis op maat naar Athene en de Argolische en Saronische Eilanden voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.