Reizen naar de Ionische Eilanden

Kaartje de Ionische eilanden

De Ionische archipel ligt ten westen van het Griekse vasteland in de Ionische Zee. Corfu, Paxi, Ithaki, Zakynthos, Lefkada, Kefalonië en Kythira zijn de belangrijkste en meest gekende eilanden. Ze kennen een erg divers landschap: van berggebieden tot groene vlaktes en langgerekte witte stranden. Opvallend is het weelderige groen, veel meer dan op de andere Griekse eilanden. De meeste westkusten hebben ook een bijzonder mooie rotskust. Hoge kliffen met aan hun voet verscholen stranden lopen loodrecht af in de helderblauwe zee.

Hoge kliffen, blauwe zee, Zakynthos
 
Sivotas op Lefkas
 
Paragliding Kefalonie
 

Op reis naar de Ionische eilanden: info bestemming

Het door velen geliefde Corfu (Kerkyra) is één van de oudste toeristische bestemmingen van Griekenland. Het is er veel groener dan op de meeste andere plaatsen in Griekenland. Het binnenland is begroeid met olijf- en citrusbomen, pijnbomen, cipressen en de in het voorjaar bloeiende gele brem. Ook de bebouwing is anders, statiger en duidelijk beïnvloed door de Italiaanse architectuur. De binnenstad van Corfu stad is schilderachtig, met smalle straatjes en enkele monumentale gebouwen.

Corfu Palekastritska
 
Corfu
 
Kasteel Corfu stad
 

De belangrijkste plaatsen op Kefalonië zijn de hoofdplaats Argostoli en nabijgelegen Lassi en Skala (aan de zuidoostkust). Hoewel het internationale toerisme naar Kefalonië zich al vanaf de jaren '70 heeft ontwikkeld is het geen massabestemming. Daardoor heeft het eiland zijn eigen karakter nog goed weten te behouden. Fiskardos, in het uiterste noorden van het eiland, is bekend om zijn sfeervolle en pittoreske haven. Ook Sami is een klein gezellig havenplaatsje.
Het eiland is vooral een oase van rust.

Kefalonie Assos
 
Kefalonie
 

Lefkas (Lefkáda) is een zeer bergachtig eiland dat bestaat uit vruchtbare stroomgebieden, met wijngaarden, tarwevelden, olijf- en citrusbomen. De dorpjes, de witte krijtkliffen, waaraan het zijn naam dankt, en de onmetelijke stranden zijn adembenemend mooi. Als je met de auto door het binnenland rijdt kom je in dorpjes waar de tijd heeft stil gestaan. Huur een zeil- of motorboot (eventueel met schipper) en verken ermee de eilanden Scorpios (privébezit van de Onasis familie), Madouri, Skorpidi, Sparti en Meganisi verkennen. En leg aan bij een verlaten strandje.

Dimossari Watervallen Nidr
 
Nidri,, zicht op Scorpios
 
Haven van Sivota
 

Ithaca (Itháki) is amper 96 km² groot en telt 3000 inwoners en heeft één weg, die rond het eiland loopt. Het is het meest rotsachtige en woeste van de Ionische Eilanden, en bestaat uit 2 massieve gebergten die door een landengte verbonden zijn. Het is een vredig eiland met prachtige landschappen en kleine baaien met uitsluitend kiezelstranden. Het eiland is erg geliefd bij zeilers: de vele haventjes bieden plaats aan een veelheid van jachten en zeilboten, wat bijdraagt tot de charme van de bestemming. Volgens de legende leefde Odysseus op Ithàki, en wachtte zijn vrouw Penelope er op zijn terugkeer...

Ithaca
 
Kleuren op Zakynthos
 
Zakynthos
 

Zakynthos is het zuidelijkste Ionische eiland en na Corfu en Kefalonie het 3de grootste. Het eiland is bekend om zijn grillige westkust, hoge kliffen met daartussen onbereikbare verlaten stranden zoals het beroemde witte Navagio beach met het scheepswrak.

Voor wie graag een vakantie zoekt met wat actie, er zijn diverse activiteiten op de verschillende eilanden: hiking, zeekajakken, (zeil-)boottochten, windsurfen, kitesurfen, paardrijden...

Actie op de Ionische Eilanden
 
Actie op de Ionische Eilanden
 
Actie op de Ionische Eilanden
 
Actie op de Ionische Eilanden
 

Extra informatie over een georganiseerde reis naar de Ionische eilanden maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

U wilt iets beleven op vakantie naar de Ionische eilanden? Vraag hier uw uitgewerkte reis op maat naar de Ionische eilanden aan...
(duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

De vermelde reizen zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Wij werken niet met vooraf vastgelegde routes en verblijven maar streven naar uw reis op maat. We overleggen eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

 

Eilandenreis naar Kefalonië, Lefkas, Ithaca

Eiland - Kefalonie  Eiland - Lefkas  Eiland - Ithaca 

Rondreis op 3 toeristisch minder gekende eilanden van de Ionische Zee, waar het genieten is van vakantie: rondtoeren, wandelen, terrasjes, zwemmen, het strand, het zwembad, zeekajakken, .... Uitstekende en sportieve keuze ook voor wat actie.

 
 
   
 
 

Rondreis de Peloponessos en de Ionische eilanden

Rondreis Peloponessos - Areopoli  Rondreis Peloponessos - Olympia 

Een tocht met de huurwagen langs ongekende schatten aan hemels natuurschoon en maagdelijke dorpjes waar de tijd voor eeuwig is stil blijven staan. Maak tijdens uw individuele rondreis kennis met het binnenland van de Peloponnesos, met diepgroene ravijnen en glinsterende meren, met traditie, met dorpjes die tegen de bergen gekleefd hangen en stranden onder pijnboombossen. Daarna ontdekking van een 3-tal glinsterende eilanden in het eeuwige blauw van de Ionische Zee, met verblijf op een of meer van de eilanden Kefalonië, Lefkas en Itahaca. Vliegreis naar/van Athene, Preveza of Kalamata.

 
 
   
 
Uw keuzes
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Goed om weten vooraleer u op reis naar de Ionische eilanden vertrekt

Snel gecheckt - praktische info

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Griekenland hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig.

Opmerkingen:
- Ook kinderen dienen steeds over een identiteitsbewijs met foto of paspoort te beschikken. Er bestaan geen Belgische of internationale procedures of formulieren die de ouderlijke toestemming voor reizen met minderjarigen vastleggen. Buitenlandse Zaken raadt een ouderlijke toestemming aan als het kind alleen reist of in het gezelschap van andere personen dan de ouders.
- Personen die niet de Belgische nationaliteit hebben doen er goed aan zich te informeren bij de bevoegde instanties (ambassade of consulaat).

Let op:
- Beschadigde reisdocumenten, zoals een reispas met een scheur of een identiteitskaart met een barst, of een elektronische identiteitskaart waarvan de microchip ontbreekt, kunnen door de bevoegde Belgische of buitenlandse autoriteiten als ongeldig worden beschouwd. In voorkomend geval raden wij u dan ook aan om de beschadigde reisdocumenten vóór uw reis te laten vervangen. U gaat op eigen risico met een beschadigde identiteitskaart of reispas naar de luchthaven. Bij weigering van toegang tot de vlucht of het grondgebied van het land van bestemming kunnen wij helaas niets voor u doen.
- Een "attest verlies identiteitskaart" is niet geldig voor uw reis; een rijbewijs evenmin.

Gezondheid/Inentingen: Voor Griekenland gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Opmerkingen:
Deze aanbevelingen zijn van algemene aard. Zelfs als geen of bepaalde inentingen niet nodig zijn wil dat niet zeggen dat er geen aan te raden zijn. De reiziger dient zelf in te staan voor eventuele inentingen en aangezien de reisorganisator geen medische bevoegdheid heeft, dient de reiziger de verstrekte informatie te evalueren met een bevoegd arts. Speciale gezondheidsrisico’s (zoals bv. suikerziekte, hartaandoeningen, astma, epilepsie, enz...) alsook andere (zoals slechtziendheid, rugklachten, zwaarlijvigheid...) moeten gesignaleerd worden aan Evenementtours. Je reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, je gezondheid en je leeftijd bepalen welke vaccinaties en/of anti-malariamaatregelen je nodig hebt. Aangeraden wordt om steeds een persoonlijk advies in te winnen over de vaccinaties en eventuele andere maatregelen die noodzakelijk zijn. Je kunt hiervoor terecht bij je huisarts, die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen en je persoonlijke situatie. Vooral bij reizigers met gezondheidsproblemen, bij reizen langer dan 3 maanden of als men op reis bijzondere risico's loopt door activiteiten of beroep, is een gespecialiseerd advies extra van belang. Voor verdere inlichtingen kan je ook terecht bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (Reisadvies: 03/247 66 66 of www.itg.be).

Tijdverschil: In Griekenland is het één uur later dan in België.

Munt: De munteenheid in Griekenland is de euro.

Prettige vakantie in de Ionische eilanden

In voorbereiding van uw reis op maat naar de Ionische eilanden voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.