Reizen naar de Ionische Eilanden

Kaartje de Ionische eilanden

De Ionische archipel ligt ten westen van het Griekse vasteland in de Ionische Zee. Corfu, Paxi, Ithaki, Zakynthos, Lefkada, Kefalonië en Kythira zijn de belangrijkste en meest gekende eilanden. Ze kennen een erg divers landschap: van berggebieden tot groene vlaktes en langgerekte witte stranden. Opvallend is het weelderige groen, veel meer dan op de andere Griekse eilanden. De meeste westkusten hebben ook een bijzonder mooie rotskust. Hoge kliffen met aan hun voet verscholen stranden lopen loodrecht af in de helderblauwe zee.

Hoge kliffen, blauwe zee, Zakynthos
Sivotas op Lefkas
Paragliding Kefalonie

Op reis naar de Ionische eilanden: info bestemming

Het door velen geliefde Corfu (Kerkyra) is één van de oudste toeristische bestemmingen van Griekenland. Het is er veel groener dan op de meeste andere plaatsen in Griekenland. Het binnenland is begroeid met olijf- en citrusbomen, pijnbomen, cipressen en de in het voorjaar bloeiende gele brem. Ook de bebouwing is anders, statiger en duidelijk beïnvloed door de Italiaanse architectuur. De binnenstad van Corfu stad is schilderachtig, met smalle straatjes en enkele monumentale gebouwen.

Corfu Palekastritska
Corfu
Kasteel Corfu stad

De belangrijkste plaatsen op Kefalonië zijn de hoofdplaats Argostoli en nabijgelegen Lassi en Skala (aan de zuidoostkust). Hoewel het internationale toerisme naar Kefalonië zich al vanaf de jaren '70 heeft ontwikkeld is het geen massabestemming. Daardoor heeft het eiland zijn eigen karakter nog goed weten te behouden. Fiskardos, in het uiterste noorden van het eiland, is bekend om zijn sfeervolle en pittoreske haven. Ook Sami is een klein gezellig havenplaatsje.
Het eiland is vooral een oase van rust.

Kefalonie Assos
Kefalonie

Lefkas (Lefkáda) is een zeer bergachtig eiland dat bestaat uit vruchtbare stroomgebieden, met wijngaarden, tarwevelden, olijf- en citrusbomen. De dorpjes, de witte krijtkliffen, waaraan het zijn naam dankt, en de onmetelijke stranden zijn adembenemend mooi. Als je met de auto door het binnenland rijdt kom je in dorpjes waar de tijd heeft stil gestaan. Huur een zeil- of motorboot (eventueel met schipper) en verken ermee de eilanden Scorpios (privébezit van de Onasis familie), Madouri, Skorpidi, Sparti en Meganisi verkennen. En leg aan bij een verlaten strandje.

Dimossari Watervallen Nidr
Nidri,, zicht op Scorpios
Haven van Sivota

Ithaca (Itháki) is amper 96 km² groot en telt 3000 inwoners en heeft één weg, die rond het eiland loopt. Het is het meest rotsachtige en woeste van de Ionische Eilanden, en bestaat uit 2 massieve gebergten die door een landengte verbonden zijn. Het is een vredig eiland met prachtige landschappen en kleine baaien met uitsluitend kiezelstranden. Het eiland is erg geliefd bij zeilers: de vele haventjes bieden plaats aan een veelheid van jachten en zeilboten, wat bijdraagt tot de charme van de bestemming. Volgens de legende leefde Odysseus op Ithàki, en wachtte zijn vrouw Penelope er op zijn terugkeer...

Ithaca
Kleuren op Zakynthos
Zakynthos

Zakynthos is het zuidelijkste Ionische eiland en na Corfu en Kefalonie het 3de grootste. Het eiland is bekend om zijn grillige westkust, hoge kliffen met daartussen onbereikbare verlaten stranden zoals het beroemde witte Navagio beach met het scheepswrak.

Voor wie graag een vakantie zoekt met wat actie, er zijn diverse activiteiten op de verschillende eilanden: hiking, zeekajakken, (zeil-)boottochten, windsurfen, kitesurfen, paardrijden...

Actie op de Ionische Eilanden
Actie op de Ionische Eilanden
Actie op de Ionische Eilanden
Actie op de Ionische Eilanden

Extra informatie over een georganiseerde reis naar de Ionische eilanden maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

Vraag hier uw uitgewerkte beleefreis naar de Ionische eilanden aan...  (duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

De vermelde reizen zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Wij werken niet met vooraf vastgelegde routes en verblijven maar streven naar uw reis op maat. We overleggen eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

 

Eilandenreis naar Kefalonië, Lefkas, Ithaca

Eiland - Kefalonie Eiland - Lefkas Eiland - Ithaca

Rondreis op 3 toeristisch minder gekende eilanden van de Ionische Zee, waar het genieten is van vakantie: rondtoeren, wandelen, terrasjes, zwemmen, het strand, het zwembad, zeekajakken, .... Uitstekende en sportieve keuze ook voor wat actie.

 
 
   
 
 

Rondreis de Peloponessos en de Ionische eilanden

Rondreis Peloponessos - Areopoli Rondreis Peloponessos - Olympia

Een tocht met de huurwagen langs ongekende schatten aan hemels natuurschoon en maagdelijke dorpjes waar de tijd voor eeuwig is stil blijven staan. Maak tijdens uw individuele rondreis kennis met het binnenland van de Peloponnesos, met diepgroene ravijnen en glinsterende meren, met traditie, met dorpjes die tegen de bergen gekleefd hangen en stranden onder pijnboombossen. Daarna ontdekking van een 3-tal glinsterende eilanden in het eeuwige blauw van de Ionische Zee, met verblijf op een of meer van de eilanden Kefalonië, Lefkas en Itahaca. Vliegreis naar/van Athene, Preveza of Kalamata.

 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Goed om weten vooraleer u op reis naar de Ionische eilanden vertrekt

Snel gecheckt - praktische info

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Griekenland hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig. Belgen die reizen naar Griekenland hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig.

Gezondheid/Inentingen: Voor Griekenland gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen. Voor Griekenland gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Tijdverschil: In Griekenland is het één uur later dan in België. In Griekenland is het één uur later dan in België.

Munt: De munteenheid in Griekenland is de euro. De munteenheid in Griekenland is de euro.

Onderweg: Brussel - Athene in 3u15min.

Goed om te weten:

Weer en klimaat

Klimaat: Het grootste deel van Griekenland heeft een mediterraan klimaat, met over het algemeen warme, droge zomers en milde, natte winters (regen van november tot maart). Vanaf half mei is het weer meestal stabiel en zomers (met weinig neerslag). Athene kan hartje zomer verstikkend warm zijn. Ook de Peloponnesos, Kreta en de Dodecanese kennen lange hitteperioden in de maanden juni, juli en augustus. Op de eilanden is meestal een aangename wind, die voor de nodige afkoeling zorgt. In het noorden en het binnenland heeft het klimaat continentale trekjes en kan het 's winters koud worden en zelfs sneeuwen.

Reisperiode: Griekenland kan eigenlijk het hele jaar door worden bezocht. Voor een strandvakantie kies je evenwel de zomer. Het kan dan wel heel erg heet zijn. De beste periode voor een actieve vakantie is de periode van mei tot juni. Het weer is dan meestal stabiel en aangenaam. Bovendien tref je dan op veel plaatsen een zee van bloemen aan.

Prettige vakantie in de Ionische eilanden

In voorbereiding van uw reis op maat naar de Ionische eilanden voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.