Eilandhoppen in de Cycladen

Kaartje de Cycladen

De Cycladen worden beschouwd als het toeristische meest attractieve stukje Griekenland. U vindt er witte huisjes, windmolens, prachtige zandstranden en talloze kleine herbergen waar u kunt genieten van de Griekse keuken en de Griekse wijn...

De haven van Parikia, Paros Santorini 

Op reis naar de Cycladen: info bestemming

Santorini is het meest zuidelijke eiland van de Cycladen en ligt ongeveer 100 km ten noorden van Kreta. De vulkanische oorsprong van Santorini is duidelijk te zien bij de twee mooiste plaatsjes van het eiland: Thira en Ia. Beide liggen hoog op de rand van de Caldera, een hoge, steil uit zee oprijzende kraterwand. Enkele zwarte eilandjes voor de kust zijn in feite de toppen van in zee verdwenen vulkanen. Kenmerkend zijn de witte huisjes met blauwe kozijnen en deuren. In Ia staan enkele kerkjes met blauwe koepeldaken die wereldberoemd zijn en vaak terug te vinden op postkaarten.

 
 
 

Video (YouTube) over Santorini: https://youtu.be/r6TQegzZ4zA

Mykonos stad is het centrum van het gelijknamige eiland en erg fotogeniek dankzij de smalle straatjes, witgekalkte kerkjes, de oude windmolens en de pittoreske haven, waar luxe jachten en vissersbootjes harmonisch naast elkaar liggen. De witgekalkte straatjes worden gesierd door helderwitte vierkante huizen met felgekleurde deuren, houten luiken en balkons. De kleine maar mooie kerken, schilderachtige restaurantjes en winkeltjes met folkloristische artikelen en kunstvoorwerpen geven de stad een karakteristiek uiterlijk.

Een ruwe bergrug die van noord naar zuid loopt domineert het eiland Naxos. Naxos is als meest vruchtbare eiland van de Cycladen verrassend groen. In de bergen wordt in steengroeven het marmer van Naxos gewonnen. Naxos-stad dankt zijn populariteit vooral aan het mooie lange zandstrand en het gevarieerde uitgaansleven.

Paros is vanouds gekend door het helderwitte marmer, dat nog steeds uit de heuvels wordt gewonnen. Het landschap is zoals op de meeste andere Cycladeneilanden vrij dor en droog. Er is evenwel ook een vruchtbare vlakte met wijngaarden en bij het hoger gelegen Petaloudes is een oase met bomen en planten, ook wel de vlindervallei genoemd. Kleine haventjes, authentieke bergdorpjes en verspreid gelegen kloosters sieren verder ook dit eiland.

Parikia - Paros
 
Parikia - Paros
 
Naoussa - Paros
 

De Cycladen lenen zich uitstekend tot eilandhoppen. Dagelijks laveren ferryboten tussen de eilanden, waardoor ze bijzonder bereikbaar worden. De meeste eilandhoppers ambiëren een rustige, culturele en sfeervolle vakantie. Maar voor wie graag een vakantie zoekt met actie, er zijn verschillende activiteiten: hiking, zee kajakken, (zeil-)boottochten, windsurfen, kitesurfen, paardrijden...

Extra informatie over de verschillende Cycladen eilanden maakt ook integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

Extra informatie over een georganiseerde reis naar de Cycladen maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

U wilt iets beleven op vakantie naar de Cycladen? Vraag hier uw uitgewerkte reis op maat naar de Cycladen aan...
(duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

De vermelde reizen zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Wij werken niet met vooraf vastgelegde routes en verblijven maar streven naar uw reis op maat. We overleggen eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

 

Eilandhoppen Griekenland - Cycladen eilanden

Eilandhoppen Cycladeneilanden - Santorini 

Een ideaal klimaat, oude sites, typische huisjes, pittoreske dorpjes en een ongeëvenaarde Griekse charme zorgen voor de unieke magie van de Cycladen. Voor de reiziger zijn er een pak combinaties mogelijk. We sturen u graag op een fly/ferry-drive langs Mykonos, Paros en Naxos naar het beeldschone en romantische Santorini. Verschillende activiteiten mogelijk op de eilanden: hiking, biking, zeekajakken, (zeil-)boottochten, windsurfen, kitesurfen, paardrijden...

 
 
   
 
 

Reis de noordelijke Cycladen-eilanden

Mykonos - Cycladen  Tinos - Cycladen 

U kan gerust uw bezoek aan de Cycladen spreiden over meerdere vakanties. Enkele "noordelijke" eilanden om uit te kiezen zijn Andros, Tinos, Mykonos en Delos. Combineer eventueel met de gezellige haven van Rafina nabij Athene van waaruit de ferry's naar de Cycladen vertrekken. Activiteiten op de eilanden: hiking, zeekajakken, (zeil)boottochten, windsurfen, kitesurfen, paardrijden...

Reis naar de noordelijke Cycladen -zeekajak
 
Reis naar de noordelijke Cycladen -zeilen
 
Reis naar de noordelijke Cycladen - fietsen
 
 
 
   
 
 

Reis naar de zuidelijke Cycladen-eilanden

Santorini - Cycladen  Amorgos - Cycladen 

Alle eilanden van de Cycladen zijn op zich allemaal divers en heel verschillend van elkaar. Op de eilanden kan telkens een auto of scooter gehuurd worden. Maar er is genoeg te doen/zien zonder autohuur. Bezoek eilanden waar niet op verbleven wordt eventueel met een dagtrip. Er zijn vluchten naar/van Myconos en Santorini. Om niet al te veel tijd in de havens te moeten blijven is het dikwijls best naar of van één ervan te vliegen. Combineer eventueel met een verblijf en bezoek aan Athene. De "zuidelijke" eilanden (Paros, Naxos, Santorini, Folegandros, Amorgos) zijn wellicht de bekendste. Verschillende activiteiten mogelijk op de eilanden: hiking, zeekajakken, (zeil-)boottochten, windsurfen, kitesurfen, paardrijden...

Reis naar de zuidelijke Cycladen -kajak
 
Reis naar de zuidelijke Cycladen -hiking
 
Reis naar de zuidelijke Cycladen -hiking
 
 
 
   
 
Uw keuzes
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Goed om weten vooraleer u op reis naar de Cycladen vertrekt

Snel gecheckt - praktische info

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Griekenland hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig.

Opmerkingen:
- Ook kinderen dienen steeds over een identiteitsbewijs met foto of paspoort te beschikken. Er bestaan geen Belgische of internationale procedures of formulieren die de ouderlijke toestemming voor reizen met minderjarigen vastleggen. Buitenlandse Zaken raadt een ouderlijke toestemming aan als het kind alleen reist of in het gezelschap van andere personen dan de ouders.
- Personen die niet de Belgische nationaliteit hebben doen er goed aan zich te informeren bij de bevoegde instanties (ambassade of consulaat).

Let op:
- Beschadigde reisdocumenten, zoals een reispas met een scheur of een identiteitskaart met een barst, of een elektronische identiteitskaart waarvan de microchip ontbreekt, kunnen door de bevoegde Belgische of buitenlandse autoriteiten als ongeldig worden beschouwd. In voorkomend geval raden wij u dan ook aan om de beschadigde reisdocumenten vóór uw reis te laten vervangen. U gaat op eigen risico met een beschadigde identiteitskaart of reispas naar de luchthaven. Bij weigering van toegang tot de vlucht of het grondgebied van het land van bestemming kunnen wij helaas niets voor u doen.
- Een "attest verlies identiteitskaart" is niet geldig voor uw reis; een rijbewijs evenmin.

Gezondheid/Inentingen: Voor Griekenland gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Opmerkingen:
Deze aanbevelingen zijn van algemene aard. Zelfs als geen of bepaalde inentingen niet nodig zijn wil dat niet zeggen dat er geen aan te raden zijn. De reiziger dient zelf in te staan voor eventuele inentingen en aangezien de reisorganisator geen medische bevoegdheid heeft, dient de reiziger de verstrekte informatie te evalueren met een bevoegd arts. Speciale gezondheidsrisico’s (zoals bv. suikerziekte, hartaandoeningen, astma, epilepsie, enz...) alsook andere (zoals slechtziendheid, rugklachten, zwaarlijvigheid...) moeten gesignaleerd worden aan Evenementtours. Je reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, je gezondheid en je leeftijd bepalen welke vaccinaties en/of anti-malariamaatregelen je nodig hebt. Aangeraden wordt om steeds een persoonlijk advies in te winnen over de vaccinaties en eventuele andere maatregelen die noodzakelijk zijn. Je kunt hiervoor terecht bij je huisarts, die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen en je persoonlijke situatie. Vooral bij reizigers met gezondheidsproblemen, bij reizen langer dan 3 maanden of als men op reis bijzondere risico's loopt door activiteiten of beroep, is een gespecialiseerd advies extra van belang. Voor verdere inlichtingen kan je ook terecht bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (Reisadvies: 03/247 66 66 of www.itg.be).

Tijdverschil: In Griekenland is het één uur later dan in België.

Munt: De munteenheid in Griekenland is de euro.

Onderweg: Brussel - Athene in 3 uur 15 minuten. Athene - Santorini in 45 minuten.

Goed om te weten: Drinkwater is in de zomer eerder schaars op de Cycladen. Denk hieraan en probeer zelf niet te kwistig te zijn.

Weer en klimaat

Klimaat: De Cycladen hebben een mediterraan klimaat, met warme, droge zomers en milde, vrij natte winters. Vooral van half november tot half februari valt er veel regen.

Beste reisperiode: Van mei tot oktober.

Naxos   Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gemiddelde dagtemp. (°C)   15 15 16 20 23 26 27 28 26 24 20 17
Gemiddelde nachtt. (°C)   10 10 11 13 16 20 22 22 20 18 15 12
Gemiddelde neerslag (mm)   91 73 69 19 12 11 2 1 11 45 48 93
Aantal uren zon per dag   91 73 69 19 12 11 2 1 11 45 48 93
Aantal regendagen   12 9 8 4 3 1 0 0 1 4 6 12

Prettige vakantie in de Cycladen

In voorbereiding van uw reis op maat naar de Cycladen voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.