Eilandhoppen in de Cycladen

Kaartje de Cycladen

De Cycladen worden beschouwd als het toeristische meest attractieve stukje Griekenland. U vindt er witte huisjes, windmolens, prachtige zandstranden en talloze kleine herbergen waar u kunt genieten van de Griekse keuken en de Griekse wijn...

De haven van Parikia, Paros Santorini

Op reis naar de Cycladen: info bestemming

Santorini is het meest zuidelijke eiland van de Cycladen en ligt ongeveer 100 km ten noorden van Kreta. De vulkanische oorsprong van Santorini is duidelijk te zien bij de twee mooiste plaatsjes van het eiland: Thira en Ia. Beide liggen hoog op de rand van de Caldera, een hoge, steil uit zee oprijzende kraterwand. Enkele zwarte eilandjes voor de kust zijn in feite de toppen van in zee verdwenen vulkanen. Kenmerkend zijn de witte huisjes met blauwe kozijnen en deuren. In Ia staan enkele kerkjes met blauwe koepeldaken die wereldberoemd zijn en vaak terug te vinden op postkaarten.


Video (YouTube) over Santorini: https://youtu.be/r6TQegzZ4zA

Mykonos stad is het centrum van het gelijknamige eiland en erg fotogeniek dankzij de smalle straatjes, witgekalkte kerkjes, de oude windmolens en de pittoreske haven, waar luxe jachten en vissersbootjes harmonisch naast elkaar liggen. De witgekalkte straatjes worden gesierd door helderwitte vierkante huizen met felgekleurde deuren, houten luiken en balkons. De kleine maar mooie kerken, schilderachtige restaurantjes en winkeltjes met folkloristische artikelen en kunstvoorwerpen geven de stad een karakteristiek uiterlijk.

Een ruwe bergrug die van noord naar zuid loopt domineert het eiland Naxos. Naxos is als meest vruchtbare eiland van de Cycladen verrassend groen. In de bergen wordt in steengroeven het marmer van Naxos gewonnen. Naxos-stad dankt zijn populariteit vooral aan het mooie lange zandstrand en het gevarieerde uitgaansleven.

Paros is vanouds gekend door het helderwitte marmer, dat nog steeds uit de heuvels wordt gewonnen. Het landschap is zoals op de meeste andere Cycladeneilanden vrij dor en droog. Er is evenwel ook een vruchtbare vlakte met wijngaarden en bij het hoger gelegen Petaloudes is een oase met bomen en planten, ook wel de vlindervallei genoemd. Kleine haventjes, authentieke bergdorpjes en verspreid gelegen kloosters sieren verder ook dit eiland.

Parikia - Paros
Parikia - Paros
Naoussa - Paros

De Cycladen lenen zich uitstekend tot eilandhoppen. Dagelijks laveren ferryboten tussen de eilanden, waardoor ze bijzonder bereikbaar worden. De meeste eilandhoppers ambiëren een rustige, culturele en sfeervolle vakantie. Maar voor wie graag een vakantie zoekt met actie, er zijn verschillende activiteiten: hiking, zee kajakken, (zeil-)boottochten, windsurfen, kitesurfen, paardrijden...

Extra informatie over de verschillende Cycladen eilanden maakt ook integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

Extra informatie over een georganiseerde reis naar de Cycladen maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

Vraag hier uw uitgewerkte beleefreis naar de Cycladen aan...  (duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

De vermelde reizen zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Wij werken niet met vooraf vastgelegde routes en verblijven maar streven naar uw reis op maat. We overleggen eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

 

Eilandhoppen Griekenland - Cycladen eilanden

Eilandhoppen Cycladeneilanden - Santorini

Een ideaal klimaat, oude sites, typische huisjes, pittoreske dorpjes en een ongeëvenaarde Griekse charme zorgen voor de unieke magie van de Cycladen. Voor de reiziger zijn er een pak combinaties mogelijk. We sturen u graag op een fly/ferry-drive langs Mykonos, Paros en Naxos naar het beeldschone en romantische Santorini. Verschillende activiteiten mogelijk op de eilanden: hiking, biking, zeekajakken, (zeil-)boottochten, windsurfen, kitesurfen, paardrijden...

 
 
   
 
 

Reis de noordelijke Cycladen-eilanden

Mykonos - Cycladen Tinos - Cycladen

U kan gerust uw bezoek aan de Cycladen spreiden over meerdere vakanties. Enkele "noordelijke" eilanden om uit te kiezen zijn Andros, Tinos, Mykonos en Delos. Combineer eventueel met de gezellige haven van Rafina nabij Athene van waaruit de ferry's naar de Cycladen vertrekken. Activiteiten op de eilanden: hiking, zeekajakken, (zeil)boottochten, windsurfen, kitesurfen, paardrijden...

Reis naar de noordelijke Cycladen -zeekajak
Reis naar de noordelijke Cycladen -zeilen
Reis naar de noordelijke Cycladen - fietsen

 
 
   
 
 

Reis naar de zuidelijke Cycladen-eilanden

Santorini - Cycladen Amorgos - Cycladen

Alle eilanden van de Cycladen zijn op zich allemaal divers en heel verschillend van elkaar. Op de eilanden kan telkens een auto of scooter gehuurd worden. Maar er is genoeg te doen/zien zonder autohuur. Bezoek eilanden waar niet op verbleven wordt eventueel met een dagtrip. Er zijn vluchten naar/van Myconos en Santorini. Om niet al te veel tijd in de havens te moeten blijven is het dikwijls best naar of van één ervan te vliegen. Combineer eventueel met een verblijf en bezoek aan Athene. De "zuidelijke" eilanden (Paros, Naxos, Santorini, Folegandros, Amorgos) zijn wellicht de bekendste. Verschillende activiteiten mogelijk op de eilanden: hiking, zeekajakken, (zeil-)boottochten, windsurfen, kitesurfen, paardrijden...

Reis naar de zuidelijke Cycladen -kajak
Reis naar de zuidelijke Cycladen -hiking
Reis naar de zuidelijke Cycladen -hiking

 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Goed om weten vooraleer u op reis naar de Cycladen vertrekt

Snel gecheckt - praktische info

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Griekenland hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig. Belgen die reizen naar Griekenland hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig.

Gezondheid/Inentingen: Voor Griekenland gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen. Voor Griekenland gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Tijdverschil: In Griekenland is het één uur later dan in België. In Griekenland is het één uur later dan in België.

Munt: De munteenheid in Griekenland is de euro. De munteenheid in Griekenland is de euro.

Onderweg: Brussel - Athene in 3u15min. Brussel - Athene in 3 uur 15 minuten. Athene - Santorini in 45 minuten.

Goed om te weten: Drinkwater is in de zomer eerder schaars op de Cycladen. Denk hieraan en probeer zelf niet te kwistig te zijn.

Weer en klimaat

Klimaat: Het grootste deel van Griekenland heeft een mediterraan klimaat, met over het algemeen warme, droge zomers en milde, natte winters (regen van november tot maart). Vanaf half mei is het weer meestal stabiel en zomers (met weinig neerslag). Athene kan hartje zomer verstikkend warm zijn. Ook de Peloponnesos, Kreta en de Dodecanese kennen lange hitteperioden in de maanden juni, juli en augustus. Op de eilanden is meestal een aangename wind, die voor de nodige afkoeling zorgt. In het noorden en het binnenland heeft het klimaat continentale trekjes en kan het 's winters koud worden en zelfs sneeuwen. De Cycladen hebben een mediterraan klimaat, met warme, droge zomers en milde, vrij natte winters. Vooral van half november tot half februari valt er veel regen.

Reisperiode: Griekenland kan eigenlijk het hele jaar door worden bezocht. Voor een strandvakantie kies je evenwel de zomer. Het kan dan wel heel erg heet zijn. De beste periode voor een actieve vakantie is de periode van mei tot juni. Het weer is dan meestal stabiel en aangenaam. Bovendien tref je dan op veel plaatsen een zee van bloemen aan. Van mei tot oktober.

Prettige vakantie in de Cycladen

In voorbereiding van uw reis op maat naar de Cycladen voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.