Citytrip Athene

Kaartje Athene

Athene is de hoofdstad en tevens het economische centrum van Griekenland. Het meest bekende monument uit de Klassieke Oudheid is vanzelfsprekend de Acropolis, met het Parthenon en de tempels van Athene, Nike, Erechtion en aan de voet het theater Dionysos. Daarnaast zijn er veel andere opgravingen, musea en kerken verspreid over de stad. Athene bestaat uit verschillende wijken, elk met een eigen karakter: van het moderne en hippe Kolonaki tot de bazaarwijk Monastraki (dagelijkse markt) en de Chinese wijk. Het gebied rondom het Syntagmaplein is, vanwege de centrale ligging, een goede uitvalsbasis. De meest historische en tevens de meest toeristische wijk van de stad is Plaka, de beste plaats voor souvenirs of een terrasje.

Acropolis
Theater
Plaka

Op reis naar Athene: info bestemming

Sinds begin 2000 werd er in Athene grondige gerenoveerd, werd een nieuwe luchthaven gebouwd en werd voor een betere wegeninfrastructuur en openbaar vervoer gezorgd. Athene is hiermee een heel aangename stad geworden om te bezoeken. Naast de historische gebouwen en vele musea, is Athene natuurlijk ook een winkelstad. Als je geschenkjes voor vrienden en familie thuis wilt kopen, dan zijn Plaka of Monastiraki uitstekend geschikt. De drukste winkelstraat van Athene is de verkeersvrije Ermou straat, die vanaf Syntagma vertrekt. Hier kan je de laatste nieuw mode kopen, souvenirs, accessoires en veel meer. Kolonaki is dan weer de meest stijlvolle, maar ook dure, winkelwijk. De meeste hotels liggen in en nabij deze wijken. Vele hebben op de bovenste verdieping een terras met zicht op de Acropolis.

Extra informatie over een georganiseerde reis naar Athene maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

Vraag hier uw citytrip Athene aan...  (duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

De vermelde reizen zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Wij streven naar uw reis op maat en overleggen eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

 

Citytrip Athene

Bezoek de Griekse hoofdstad. Overweeg zeker een gegidste wandeling of een gegidste fietstocht (privé of in groep) en proef Mezedes onderweg. Geniet van de sfeer in de hoofdstad 's avonds en ga "Bar hoppen" in het authentieke Griekse nachtleven.


 
 
   
 
 

Eilandhoppen nabij Athene - eilandjes van de Saronische Golf

Eilandhoppen - het eiland Aegina Eilandhoppen - het eiland Hydra Eilandhoppen - het eiland Spetses

De Saronische eilanden Aegina, Hydra, Poros en Spetses, ook wel Argo-Saronische eilanden genoemd, vormen een eilandengroep onder Athene. De eilanden liggen ook vlak bij de Peloponessos met historische plaatsen zoals Korinthe en Navplion. De eilanden zijn daarom een ideale vakantiebestemming en prima te combineren met een bezoek aan Athene en/of de Peloponnesos. Door hun ligging zijn de eilanden populair bij Griekse toeristen, je vindt er dan ook een echte Griekse sfeer. Hydra en Spetses zijn autovrij. De eilanden zijn onderling te bereiken met ferry en soms met taxiboten. Poros leunt dicht aan bij de Peloponnesos en is enkel door een nauwe zee-engte ermee gescheiden. Vanuit Poros kan een dagtocht overwogen worden naar Epidauros en Mycene.

 
 
   
 
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Goed om weten vooraleer u op reis naar Athene vertrekt

Snel gecheckt - praktische info

Vereiste documenten voor Belgen op reis: Belgen die reizen naar Griekenland hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig. Belgen die reizen naar Griekenland hebben enkel een geldige identiteitskaart nodig.

Gezondheid/Inentingen: Voor Griekenland gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen. Voor Griekenland gelden geen speciale aanbevelingen of adviezen.

Tijdverschil: In Griekenland is het één uur later dan in België. In Griekenland is het één uur later dan in België.

Munt: De munteenheid in Griekenland is de euro. De munteenheid in Griekenland is de euro.

Onderweg: Brussel - Athene in 3u15min. Van Brussel naar Athene in 3u20min.

Goed om te weten:

Weer en klimaat

Klimaat: Het grootste deel van Griekenland heeft een mediterraan klimaat, met over het algemeen warme, droge zomers en milde, natte winters (regen van november tot maart). Vanaf half mei is het weer meestal stabiel en zomers (met weinig neerslag). Athene kan hartje zomer verstikkend warm zijn. Ook de Peloponnesos, Kreta en de Dodecanese kennen lange hitteperioden in de maanden juni, juli en augustus. Op de eilanden is meestal een aangename wind, die voor de nodige afkoeling zorgt. In het noorden en het binnenland heeft het klimaat continentale trekjes en kan het 's winters koud worden en zelfs sneeuwen. Griekenland heeft een mediterraan klimaat, met over het algemeen warme, droge zomers en milde, natte winters (regen van november tot maart). In de zomer komen op de eilanden en in het noorden verkoelende windjes opzetten. Athene kan verstikkend warm zijn. De avonden zijn koeler. In het noorden en het binnenland heeft het klimaat continentale trekjes en kan het 's winters koud worden en zelfs sneeuwen.

Reisperiode: Griekenland kan eigenlijk het hele jaar door worden bezocht. Voor een strandvakantie kies je evenwel de zomer. Het kan dan wel heel erg heet zijn. De beste periode voor een actieve vakantie is de periode van mei tot juni. Het weer is dan meestal stabiel en aangenaam. Bovendien tref je dan op veel plaatsen een zee van bloemen aan.

Prettige vakantie in Athene

In voorbereiding van uw reis op maat naar Athene voorzien we u van een hoop stadsinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.