Citytrip Athene

Kaartje Athene

Athene is de hoofdstad en tevens het economische centrum van Griekenland. Het meest bekende monument uit de Klassieke Oudheid is vanzelfsprekend de Acropolis, met het Parthenon en de tempels van Athene, Nike, Erechtion en aan de voet het theater Dionysos. Daarnaast zijn er veel andere opgravingen, musea en kerken verspreid over de stad. Athene bestaat uit verschillende wijken, elk met een eigen karakter: van het moderne en hippe Kolonaki tot de bazaarwijk Monastraki (dagelijkse markt) en de Chinese wijk. Het gebied rondom het Syntagmaplein is, vanwege de centrale ligging, een goede uitvalsbasis. De meest historische en tevens de meest toeristische wijk van de stad is Plaka, de beste plaats voor souvenirs of een terrasje.

Acropolis
 
Theater
 
Plaka
 

Op reis naar Athene: info bestemming

 

Sinds begin 2000 werd er in Athene grondige gerenoveerd, werd een nieuwe luchthaven gebouwd en werd voor een betere wegeninfrastructuur en openbaar vervoer gezorgd. Athene is hiermee een heel aangename stad geworden om te bezoeken. Naast de historische gebouwen en vele musea, is Athene natuurlijk ook een winkelstad. Als je geschenkjes voor vrienden en familie thuis wilt kopen, dan zijn Plaka of Monastiraki uitstekend geschikt. De drukste winkelstraat van Athene is de verkeersvrije Ermou straat, die vanaf Syntagma vertrekt. Hier kan je de laatste nieuw mode kopen, souvenirs, accessoires en veel meer. Kolonaki is dan weer de meest stijlvolle, maar ook dure, winkelwijk. De meeste hotels liggen in en nabij deze wijken. Vele hebben op de bovenste verdieping een terras met zicht op de Acropolis.

Extra informatie over een georganiseerde reis naar Athene maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

Vraag hier uw citytrip Athene aan...
(duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

De vermelde reizen zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Wij streven naar uw reis op maat en overleggen eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

 

Citytrip Athene

Bezoek de Griekse hoofdstad. Overweeg zeker een gegidste wandeling of een gegidste fietstocht (privé of in groep) en proef Mezedes onderweg. Geniet van de sfeer in de hoofdstad 's avonds en ga "Bar hoppen" in het authentieke Griekse nachtleven.

 
 
 
   
 
 

Eilandhoppen nabij Athene - eilandjes van de Saronische Golf

Eilandhoppen - het eiland Aegina  Eilandhoppen - het eiland Hydra  Eilandhoppen - het eiland Spetses 

De Saronische eilanden Aegina, Hydra, Poros en Spetses, ook wel Argo-Saronische eilanden genoemd, vormen een eilandengroep onder Athene. De eilanden liggen ook vlak bij de Peloponessos met historische plaatsen zoals Korinthe en Navplion. De eilanden zijn daarom een ideale vakantiebestemming en prima te combineren met een bezoek aan Athene en/of de Peloponnesos. Door hun ligging zijn de eilanden populair bij Griekse toeristen, je vindt er dan ook een echte Griekse sfeer. Hydra en Spetses zijn autovrij. De eilanden zijn onderling te bereiken met ferry en soms met taxiboten. Poros leunt dicht aan bij de Peloponnesos en is enkel door een nauwe zee-engte ermee gescheiden. Vanuit Poros kan een dagtocht overwogen worden naar Epidauros en Mycene.

 
 
   
 
Uw keuzes
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Goed om weten vooraleer u op reis naar Athene vertrekt

Snel gecheckt - praktische info

Athene   Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gemiddelde dagtemp. (°C)   13 14 16 20 26 31 34 33 29 23 18 14
Gemiddelde nachtt. (°C)   5 5 7 10 14 18 21 21 17 13 10 7
Gemiddelde neerslag (mm)   57 47 41 31 23 11 6 6 14 53 58 69
Aantal uren zon per dag   57 47 41 31 23 11 6 6 14 53 58 69
Aantal regendagen   13 10 10 8 6 4 2 2 3 7 10 12

Prettige vakantie in Athene

In voorbereiding van uw reis op maat naar Athene voorzien we u van een hoop stadsinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie.