Reis naar Centraal Griekenland en/of Evia

Kaartje Centraal Griekenland en Evia

Centraal Griekenland

Thessaloniki ligt weliswaar niet in Centraal Griekenland, maar juist ten noorden ervan in de provincie Grieks Macedonië waar Thessaloniki ook hoofdstad van is. Voor een bezoek aan Centraal Griekenland met eventueel verder tot het eiland Evia kan overwogen worden om te vliegen naar Thessaloniki. Thessaloniki is een leuke stad en na Athene de drukst bewoonde regio van Griekenland. De stad heeft een aantal historische monumenten en mooie bezienswaardigheden.

Thessaloniki
 
Thracie
 

Op reis naar Centraal Griekenland en Evia: info bestemming

Vanuit Thessaloniki naar het zuiden komt men door het indrukwekkend natuurschoon, het bergland van Tríkala. Dichte naaldbossen en kabbelende riviertjes verbergen er dorpen zoals Pýli en Eláti, terwijl op de groene weiden van Pertoúli, de Sarakatsanéï, de laatste Griekse nomaden, elkaar jaarlijks treffen voor een uitbundig feest. Nog verder noordwaarts reiken rotsen naar de hemel: de Metéora (Unesco). Daar trokken vrome asceten zich terug en bouwden er kloosters als arendsnesten, verbluffende schatkamers vol iconen en fresco’s, die in stilte de lof der hemelen zingen. De mooiste kloosters zijn die van Megálo Metéoro, Varlaám, Rousánou en Áïa Triáda. Ze ontstonden reeds in de 11de eeuw toen de eerste kluizenaars op de onbetreden pieken de voorgangers van de kloosters aanlegden die in de 14de eeuw verder gestalte kregen. Met netten aan touwen en houten ladders van soms wel 40 meter lang transporteerden de monniken de benodigde goederen naar boven. Er zijn momenteel nog zo'n 6-tal kloosters in gebruik.

 
 
 
Marmari 

Het grote eiland Evia ligt ten oosten van Centraal-Griekenland. Evia is een prachtig eiland dat zeer veel te bieden heeft. Een rondreis op Evia is zeker een aanrader. Het zuidelijk deel van Evia ligt recht tegenover Attica met o.a. de havenplaats Rafina. Het is een bergachtig gebied met vele kloven, valleien, allerlei waterbronnen en stromend water. De regio is bekend voor zijn zogenaamde “Drakenhuizen”: van steen gebouwde huizen die nog uit de oudheid stammen. Marmari is een erg gezellig dorp waar veel leuke tavernes, visrestaurants, cafés, en ouzeri’s zijn. In de omgeving liggen mooie zandstranden in het midden van een groene omgeving.

Centraal op Evia bevindt zich de hoofdstad van het eiland, Chalkis (Chalkida). De stad ligt gedeeltelijk op Evia en gedeeltelijk op het Griekse vasteland en wordt gescheiden door het Evripos-kanaal, de doorgang op dit punt is slechts vijftig meter. Er zijn op dit kanaal per dag 8 getijdewisselingen en men is er nog niet in geslaagd dit fenomeen te verklaren. Hier bevinden zich de twee enige bruggen die het vasteland met Evia verbinden. Kymi is een van de oudste steden van het eiland. Het ligt hoog in de bergen met fantastisch zicht op Egeïsche zee.

Het noordelijk deel van het eiland Evia is bergachtig en bebost. Wandelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Diverse paden slingeren door de natuur, dorpen, kloven en meertjes passerend. Er zijn verschillende populaire dorpen en vakantiebestemmingen waar ook Grieken naartoe komen.

Extra informatie over een georganiseerde reis naar Centraal Griekenland en Evia maakt overigens integraal deel uit van onze voorstellen/offertes.

 

U wilt iets beleven op vakantie naar Centraal Griekenland en Evia? Vraag hier uw uitgewerkte reis op maat naar Centraal Griekenland en Evia aan...
(duid één of meer mogelijkheden aan via de kruisvakken links)

De vermelde reizen zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Wij werken niet met vooraf vastgelegde routes en verblijven maar streven naar uw reis op maat. We overleggen eerst verder om uw interesses en wensen volledig te kunnen integreren.

 

Centraal Griekenland

 

Kan met vlucht naar/van Thessaloniki/Athene

 
 
   
 
 

Combinatie met het eiland Evia

 
 
   
 
Uw keuzes
Uw contactgegevens
Overige gegevens

De gegevens die u invult heeft Evenementtours nodig om verder met u contact op te nemen. Deze gegevens worden ook gebruikt om u 2 à 3 keer per jaar gerichte informatie toe te sturen. U kan zich steeds uitschrijven. In geen geval geven wij uw gegevens door aan derden. Alle verdere details over de verwerking van uw gegevens en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.

 Ik ben op de hoogte van de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Evenementtours.

Goed om weten vooraleer u op reis naar Centraal Griekenland en Evia vertrekt

Snel gecheckt - praktische info

Prettige vakantie in Centraal Griekenland en Evia

In voorbereiding van uw reis op maat naar Centraal Griekenland en Evia voorzien we u van een hoop streekinformatie en uitgebreide praktische weetjes. Ook dit is deel van uw vakantie. Officieel reisadvies vindt u hier.